Bekerwinnaar Standard Luik heeft op de vijfde speeldag in groep B van de Europa League het Duitse Hannover 96 met 2-0 verslagen. De Rouches zijn daardoor met nog één speeldag voor de boeg al zeker van groepswinst en de bijbehorende kwalificatie voor de zestiende finales van de Europa League.

Standard en Hannover maakten er onmiddellijk een aangenaam kijkstuk van. De Duitsers probeerden met heel wat overtredingen de vaart uit het spel van de Rouches te halen, maar na 26 minuten was het bij de eerste grote kans voor de thuisploeg meteen raak. Na een hoekschop kwam de bal in de voeten van Tchité en die zette zijn uitstekende vorm nog maar eens in de verf door de 1-0 in de verste hoek voorbij Zieler te trappen. De beste kans was in het vervolg van de eerste helft nog voor Schlaudraff, maar Bolat hield zijn ploeg met een knappe reflex overeind.

Na de kampwissel bleven de Rouches het gaspedaal indrukken en dat leverde op het uur de 2-0 van Cyriac op, die een knap uitgespeelde aanval langs Tchité en Mujangi-Bia afrondde. Hannover probeerde daarna de wedstrijd te doen kantelen, maar Standard bleef rustig controleren tot het laatste fluitsignaal. Kopenhagen geraakte in Poltava niet verder dan een 1-1 gelijkspel waardoor ook Hannover zeker is van de kwalificatie voor de volgende ronde. In de stand leidt Standard met 11 punten, voor Hannover (8), Kopenhagen (5) en Poltava (2).

Op 15 december trekt Standard nog naar Kopenhagen, Hannover 96 ontvangt Vorskla. (Belga/INM)

Bekerwinnaar Standard Luik heeft op de vijfde speeldag in groep B van de Europa League het Duitse Hannover 96 met 2-0 verslagen. De Rouches zijn daardoor met nog één speeldag voor de boeg al zeker van groepswinst en de bijbehorende kwalificatie voor de zestiende finales van de Europa League. Standard en Hannover maakten er onmiddellijk een aangenaam kijkstuk van. De Duitsers probeerden met heel wat overtredingen de vaart uit het spel van de Rouches te halen, maar na 26 minuten was het bij de eerste grote kans voor de thuisploeg meteen raak. Na een hoekschop kwam de bal in de voeten van Tchité en die zette zijn uitstekende vorm nog maar eens in de verf door de 1-0 in de verste hoek voorbij Zieler te trappen. De beste kans was in het vervolg van de eerste helft nog voor Schlaudraff, maar Bolat hield zijn ploeg met een knappe reflex overeind. Na de kampwissel bleven de Rouches het gaspedaal indrukken en dat leverde op het uur de 2-0 van Cyriac op, die een knap uitgespeelde aanval langs Tchité en Mujangi-Bia afrondde. Hannover probeerde daarna de wedstrijd te doen kantelen, maar Standard bleef rustig controleren tot het laatste fluitsignaal. Kopenhagen geraakte in Poltava niet verder dan een 1-1 gelijkspel waardoor ook Hannover zeker is van de kwalificatie voor de volgende ronde. In de stand leidt Standard met 11 punten, voor Hannover (8), Kopenhagen (5) en Poltava (2). Op 15 december trekt Standard nog naar Kopenhagen, Hannover 96 ontvangt Vorskla. (Belga/INM)