In november 2012 werd Rudi Verkempinck (50) weg gesaneerd bij Club Brugge, waar hij T2 van achtereenvolgens Adrie Koster, Christophe Daum en Georges Leekens was. De Lichterveldenaar volgde Herr Daum in augustus 2013 naar Bursaspor, sinds kort is hij zijn assistent bij de Roemeense nationale ploeg. "Tijdens de gesprekken met de voetbalbond had ik meteen een goed gevoel. Het land is in volle ontwikkeling, maar op voetbalvlak willen ze onder invloed van bondsvoorzitter Razvan Burleanu - amper 32 jaar - komaf maken met het verleden en vooral een cleane politiek voeren", zegt Verkempinck, die net als Daum voor twee jaar tekende.

Bij kwalificatie voor het WK wordt de overeenkomst automatisch verlengd. Maar: een moeilijke klus in een groep met Polen en Denemarken, waarvan alleen de eerste zich rechtstreeks plaatst. "Op het EK hebben we al gemerkt dat ook ploegen met minder getalenteerde spelers een goed resultaat neerzetten. Door een goede organisatie, mentaliteit en ploeggeest hebben Wales en IJsland iedereen verbaasd. Dat moet hier met Christophe ook mogelijk zijn, want van alles coaches met wie ik heb samengewerkt, is hij de enige die ook het mentale aspect in zijn trainingen integreerde."

(Chris Tetaert)

In november 2012 werd Rudi Verkempinck (50) weg gesaneerd bij Club Brugge, waar hij T2 van achtereenvolgens Adrie Koster, Christophe Daum en Georges Leekens was. De Lichterveldenaar volgde Herr Daum in augustus 2013 naar Bursaspor, sinds kort is hij zijn assistent bij de Roemeense nationale ploeg. "Tijdens de gesprekken met de voetbalbond had ik meteen een goed gevoel. Het land is in volle ontwikkeling, maar op voetbalvlak willen ze onder invloed van bondsvoorzitter Razvan Burleanu - amper 32 jaar - komaf maken met het verleden en vooral een cleane politiek voeren", zegt Verkempinck, die net als Daum voor twee jaar tekende.Bij kwalificatie voor het WK wordt de overeenkomst automatisch verlengd. Maar: een moeilijke klus in een groep met Polen en Denemarken, waarvan alleen de eerste zich rechtstreeks plaatst. "Op het EK hebben we al gemerkt dat ook ploegen met minder getalenteerde spelers een goed resultaat neerzetten. Door een goede organisatie, mentaliteit en ploeggeest hebben Wales en IJsland iedereen verbaasd. Dat moet hier met Christophe ook mogelijk zijn, want van alles coaches met wie ik heb samengewerkt, is hij de enige die ook het mentale aspect in zijn trainingen integreerde."(Chris Tetaert)