"We zijn blij met het resultaat", zei Vitaly Mutko aan het Russische persagentschap Ria Novosti. "Maar als lid van de UEFA zijn we ook van mening dat we de nodige conclusies moeten trekken uit de gebeurtenissen, en dat er veranderingen doorgevoerd moeten worden."

'Amerikaans complot'

De internationale relaties tussen de VS en Rusland raakten vertroebeld door het recente FIFA-corruptieschandaal, waarbij negen (zowel huidige als voormalige) FIFA-topleden werden opgepakt na inverdenkingstelling door het Amerikaanse gerecht. De Russen noemden de aanpak van de Amerikanen "een illegale uitvoering van de Amerikaanse wetten buiten hun grondgebied." President Vladimir Poetin had de ontwikkelingen "een Amerikaanse poging tot het verijdelen van de herverkiezing van Blatter" genoemd.

(Belga/RR)

"We zijn blij met het resultaat", zei Vitaly Mutko aan het Russische persagentschap Ria Novosti. "Maar als lid van de UEFA zijn we ook van mening dat we de nodige conclusies moeten trekken uit de gebeurtenissen, en dat er veranderingen doorgevoerd moeten worden." De internationale relaties tussen de VS en Rusland raakten vertroebeld door het recente FIFA-corruptieschandaal, waarbij negen (zowel huidige als voormalige) FIFA-topleden werden opgepakt na inverdenkingstelling door het Amerikaanse gerecht. De Russen noemden de aanpak van de Amerikanen "een illegale uitvoering van de Amerikaanse wetten buiten hun grondgebied." President Vladimir Poetin had de ontwikkelingen "een Amerikaanse poging tot het verijdelen van de herverkiezing van Blatter" genoemd.(Belga/RR)