Manchester City kan dit seizoen de tweede ploeg worden die drie ligabekers op rij wint en omdat Pep Guardiola een verzamelaar van bekers en prijzen is, en gewoon ook graag wint, was het dinsdag uitkijken naar het team dat hij zou selecteren voor de uitwedstrijd bij Preston in de derde ronde van de Carabao Cup. Een beker waarvan City de titelhouder is. Dat zinnetje kunnen we altijd herhalen, want City is zowat van alles titelhouder...

De Bruyne, die na de competitiematch tegen Watford (8-0) rustig was gaan eten met zijn zaakwaarnemer en daar een zeer ontspannen indruk gaf, mocht thuis blijven.

Guardiola stuurde wel geen B-ploeg naar het noorden. Aan de aftrap kwamen Sterling, Jesus en de twee Silva's (Bernardo en David), maar voor De Bruyne was er rust. Of tenminste: een normale training. En dan rust.

Hij kon de wedstrijd op televisie volgen en, genietend van wat familiemomenten, zich voorbereiden op de matchen die komen: zaterdag bij Everton en volgende week dinsdag thuis tegen Dinamo Zagbreb, op speeldag 2 van de Champions League.

Geen muizenissen

De verklaring waarom het zo goed gaat dezer dagen, ook tegen Watford was De Bruyne een van uitblinkers, is eenvoudig volgens zijn naasten: een deugddoende vakantie en een blessurevrije voorbereiding. Geen WK, geen EK, maar ontspannen met vrienden en familie in de zomer.

Blijheid ook dat alle muizenissen rond verbouwingen uit zijn hoofd zijn. Het huis in Zolder is af, de verbouwingen/aanpassingen aan zijn woonst in de rand van Manchester ook. Allemaal geslaagd bovendien en dat is een hele opluchting.

Ook met de familie gaat alles goed, zodat De Bruyne zich kan concentreren op zijn corebusiness, wat hij het beste kan en het liefste doet: voetballen en trainen.

Meer geheim is er niet. Voorlopig.

Southampton

City won de partij in Preston overigens moeiteloos, met 0-3, een stand die al aan de rust werd bereikt. Volgende afspraak in deze beker: dinsdag 29 oktober, thuis tegen Southampton.

De toppers die avond zijn Liverpool-Arsenal en Chelsea-Manchester United, waar, bij leven en welzijn, Michy Batshuayi een nieuwe kans kan krijgen om uit te blinken. Hij scoorde deze week nog twee keer tegen Grimsby Town in de Carabao Cup. Aston Villa, zonder zijn 'Belgen' Engels, Nakamba en Wesley, won bij Brighton & Hove (nog steeds zonder Trossard) en speelt eind oktober een streekduel tegen de Wolves.

Manchester City kan dit seizoen de tweede ploeg worden die drie ligabekers op rij wint en omdat Pep Guardiola een verzamelaar van bekers en prijzen is, en gewoon ook graag wint, was het dinsdag uitkijken naar het team dat hij zou selecteren voor de uitwedstrijd bij Preston in de derde ronde van de Carabao Cup. Een beker waarvan City de titelhouder is. Dat zinnetje kunnen we altijd herhalen, want City is zowat van alles titelhouder...De Bruyne, die na de competitiematch tegen Watford (8-0) rustig was gaan eten met zijn zaakwaarnemer en daar een zeer ontspannen indruk gaf, mocht thuis blijven. Guardiola stuurde wel geen B-ploeg naar het noorden. Aan de aftrap kwamen Sterling, Jesus en de twee Silva's (Bernardo en David), maar voor De Bruyne was er rust. Of tenminste: een normale training. En dan rust. Hij kon de wedstrijd op televisie volgen en, genietend van wat familiemomenten, zich voorbereiden op de matchen die komen: zaterdag bij Everton en volgende week dinsdag thuis tegen Dinamo Zagbreb, op speeldag 2 van de Champions League.De verklaring waarom het zo goed gaat dezer dagen, ook tegen Watford was De Bruyne een van uitblinkers, is eenvoudig volgens zijn naasten: een deugddoende vakantie en een blessurevrije voorbereiding. Geen WK, geen EK, maar ontspannen met vrienden en familie in de zomer.Blijheid ook dat alle muizenissen rond verbouwingen uit zijn hoofd zijn. Het huis in Zolder is af, de verbouwingen/aanpassingen aan zijn woonst in de rand van Manchester ook. Allemaal geslaagd bovendien en dat is een hele opluchting. Ook met de familie gaat alles goed, zodat De Bruyne zich kan concentreren op zijn corebusiness, wat hij het beste kan en het liefste doet: voetballen en trainen.Meer geheim is er niet. Voorlopig.City won de partij in Preston overigens moeiteloos, met 0-3, een stand die al aan de rust werd bereikt. Volgende afspraak in deze beker: dinsdag 29 oktober, thuis tegen Southampton.De toppers die avond zijn Liverpool-Arsenal en Chelsea-Manchester United, waar, bij leven en welzijn, Michy Batshuayi een nieuwe kans kan krijgen om uit te blinken. Hij scoorde deze week nog twee keer tegen Grimsby Town in de Carabao Cup. Aston Villa, zonder zijn 'Belgen' Engels, Nakamba en Wesley, won bij Brighton & Hove (nog steeds zonder Trossard) en speelt eind oktober een streekduel tegen de Wolves.