Met een (gedeelde) zevende plaats in het klassement heeft Oud-Heverlee Leuven zijn start in eerste klasse niet gemist. Een stand van zaken na zes speeldagen. Ondanks een zwaar beginprogramma, bewees de ploeg van Ronny Van Geneugden dat ze het niveau van eerste opgepikt heeft.

Van Geneugden: "Deze ploeg staat er. Daar zijn we vorig jaar al aan beginnen bouwen en sinds 1 september zijn alle transferactiviteiten afgelopen, ik heb het gevoel dat we klaar zijn."

"Onze voornaamste betrachting bestond erin een kern samen te stellen die bij elkaar past, een mix van ervaring en enthousiasme. Alleen zo kunnen we resultaten halen."

"Maar wat me bovenal tevreden stemt na die eerste maand is de vaststelling dat er chemie is tussen de club en zijn publiek. Niet enkel deze ploeg betekent een aanwinst voor eerste klasse, in feite zitten er hier 7000 aanwinsten in de tribune."

"Het komt er nu op aan dat gevoel te bestendigen, al peper ik mijn spelersgroep in dat het een pad zal zijn met pieken en dalen. Maar ik wil dat ze hard werken voor de hele Vlaams-Brabantse regio. Ik wil opnieuw geschiedenis schrijven, ditmaal door behoud af te dwingen."

Ook Bjorn Ruytinx, boegbeeld van OHL, is enigszins gerustgesteld na de geslaagde competitiestart. Al blijft hij kritisch: "We moeten durven toegeven dat het al heeft meegezeten. Onze eerste drie wedstrijden waren in feite niet goed. We voetbalden niet zoals we het wilden. Misschien toch die nervositeit voor onze eerste stapjes op het hoogste niveau? Ik weet het niet."

"Ik denk ook dat het vertrek van Hamdi Harbaoui nog wat meespeelde. Met hem klikte het bijzonder goed vorig seizoen. Zonder hem was het toch weer even zoeken."

Net voor de transferdeadline haalde OHL met Derick 'Chuka' Ogbu echter een zwarte parel uit Qatar. Chuka blijkt een zeer betrouwbaar aanspeelpunt en een koele afwerker. Leuven heeft er meteen een publiekslieveling bij. (MS)

Met een (gedeelde) zevende plaats in het klassement heeft Oud-Heverlee Leuven zijn start in eerste klasse niet gemist. Een stand van zaken na zes speeldagen. Ondanks een zwaar beginprogramma, bewees de ploeg van Ronny Van Geneugden dat ze het niveau van eerste opgepikt heeft. Van Geneugden: "Deze ploeg staat er. Daar zijn we vorig jaar al aan beginnen bouwen en sinds 1 september zijn alle transferactiviteiten afgelopen, ik heb het gevoel dat we klaar zijn." "Onze voornaamste betrachting bestond erin een kern samen te stellen die bij elkaar past, een mix van ervaring en enthousiasme. Alleen zo kunnen we resultaten halen." "Maar wat me bovenal tevreden stemt na die eerste maand is de vaststelling dat er chemie is tussen de club en zijn publiek. Niet enkel deze ploeg betekent een aanwinst voor eerste klasse, in feite zitten er hier 7000 aanwinsten in de tribune." "Het komt er nu op aan dat gevoel te bestendigen, al peper ik mijn spelersgroep in dat het een pad zal zijn met pieken en dalen. Maar ik wil dat ze hard werken voor de hele Vlaams-Brabantse regio. Ik wil opnieuw geschiedenis schrijven, ditmaal door behoud af te dwingen." Ook Bjorn Ruytinx, boegbeeld van OHL, is enigszins gerustgesteld na de geslaagde competitiestart. Al blijft hij kritisch: "We moeten durven toegeven dat het al heeft meegezeten. Onze eerste drie wedstrijden waren in feite niet goed. We voetbalden niet zoals we het wilden. Misschien toch die nervositeit voor onze eerste stapjes op het hoogste niveau? Ik weet het niet." "Ik denk ook dat het vertrek van Hamdi Harbaoui nog wat meespeelde. Met hem klikte het bijzonder goed vorig seizoen. Zonder hem was het toch weer even zoeken." Net voor de transferdeadline haalde OHL met Derick 'Chuka' Ogbu echter een zwarte parel uit Qatar. Chuka blijkt een zeer betrouwbaar aanspeelpunt en een koele afwerker. Leuven heeft er meteen een publiekslieveling bij. (MS)