Sadio Mané houdt de droom van Liverpool in leven: ‘Ik voel geen titeldruk’

© BELGAIMAGE

De Senegalese sneltrein van Liverpool verkeert in bloedvorm en speelde zich in de kijker van Real Madridcoach Zinédine Zidane.

De kampioenschapsdroom van de Reds (de eerste sinds 1990) werd door Sadio Mané, die op 10 april 27 jaar wordt, in leven gehouden. Want zijn spitsbroers Roberto Firmino en Mohamed Salah, al geruime tijd in een stevige dip, vonden iets minder gemakkelijk de weg naar de netten in de Premier League.

Dit kalenderjaar is de 60-voudige Senegalese international, die in de zomer van 2016 door Liverpool voor 41,20 miljoen euro overkwam van Southampton FC, dus de meest efficiënte voorhoedespeler van Jürgen Klopp.

Vóór het thuisduel tegen Tottenham zat Mané aan negen treffers dit jaar, waarmee hij even beslissend was als Sergio Agüero voor Manchester City, die andere Engelse titelkandidaat. Met elf goals uit zijn laatste elf duels, incluis de CL-ontmoetingen tegen Bayern, toonde Mané dat hij in bloedvorm verkeert. Komend weekend wacht trouwens de verplaatsing naar zijn ex-club, The Saints van Ralph Hasenhüttl.

Met zijn huidige doelpuntenproductie (17 goals) verbeterde de linksbuiten alvast zijn persoonlijk record van het seizoen 2012/13. Toen was Mané bij RB Salzburg goed voor 16 doelpunten in competitieverband.

Maar ook in de Premier League is hij sinds kort de beste Senegalees ooit, want de flukse flankspeler veegde de prestatie van Demba Ba (ex-Mouscron) van de tabellen: die kwam na het seizoen 2011/12 voor Newcastle uit op 16 treffers. ‘Mané is echt briljant’, oordeelt Sky Sportsanalist en ex-Palacespits Clinton Morrison. ‘Sadio werd een stuk rustiger voor doel. Geen enkele verdediger staat graag tegenover hem.’

Real Madrid

In november vorig jaar verlengde Mané zijn contract van 2021 tot 2023. Nochtans zwellen de berichten in Spanje aan dat vooral Zinédine Zidane bij Real Madrid volgend seizoen graag zou samenwerken met de Senegalese winger.

‘Ik voel geen titeldruk’, beweert de overtuigde moslim. ‘Liverpool is de juiste club op het juiste moment voor me, met de juiste trainer. Ik ben hier gelukkig. Nu wil ik vooral ons team graag aan prijzen helpen, waarmee we onze dromen kunnen realiseren.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content