Saido Berahino scoort vier keer… maar viert niet (video)

Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Opvallende taferelen tijdens het duel in de Engelse FA Cup tussen West Bromwich Albion en Gateshead (7-0). Saido Berahino nam vier van de zeven doelpunten voor zijn rekening, maar de 21-jarige aanvaller vierde geen enkele daarvan. Dat leidt nu tot heel wat speculaties.

West Brom, met Sébastien Pocognoli na een lange afwezigheid wegens een blessure opnieuw in de basis, had geen enkele moeite met het bescheiden Gateshead. Saido Berahino maakte drie van zijn vier doelpunten in amper 11 minuten, weliswaar verspreid over twee helften.

Geen emotie, geen uitleg

Van een aanvaller die in één match vier keer scoort, zou je verwachten dat hij daar heel blij mee is, maar Berahino toonde geen enkele emotie.

Bovendien had de belofte-international, die sterk aan het seizoen was begonnen, tot vorige week niet meer gescoord sinds hij was opgepakt wegens rijden onder invloed in oktober. Zijn gelijkmaker tegen West Ham vorige week was Berahino’s eerste doelpunt in 11 wedstrijden.

Na zijn topmatch tegen Gateshead had hij ook geen uitleg voor de fans.’Ik deed gewoon mijn werk en dat is het,’ zei de 21-jarige Berahino volgens The Guardian. ‘Ik hoef daar geen uitleg voor te geven, het is wat het is.’

Speculaties

Een en ander leidt nu tot speculaties bij de fans en in de Britse pers. Een mogelijke verklaring is dat hij scoren tegen een bescheiden ploeg als Gateshead als vanzelfsprekend beschouwt.

Maar het zou ook kunnen zijn dat Berahino betreurt dat de club geen aanstalten maakt om te onderhandelen over een nieuw contract. Ook zijn er geruchten dat de aanvaller bezig is aan zijn laatste dagen bij West Brom – hij wordt gelinkt aan Liverpool. Wordt ongetwijfeld vervolgd.