Saintfait ondertekende vanmiddag een contract voor twee seizoenen bij Yanga, zoals de club ook wordt genoemd. De 39-jarige Belg landde gisteren in de Tanzaniaanse hoofdstad Dar es Salaam. Hij werd er verwelkomd door enkele honderden zingende fans.

Saintfiet was de voorbije vier jaar werkzaam in Afrika als bondscoach van Namibië, Zimbabwe en Ethiopië. Enkele maanden geleden bereikte hij een akkoord met de Nigeriaanse voetbalbond om er als technisch directeur aan de slag te gaan. De Nigeriaanse minister van Sport verzette zich echter en zijn aanstelling ging niet door.

Begin deze week leidde Saintfiet nog de trainingen van Players4Contract - een project voor werkloze voetballers - op het nationaal oefencentrum van de KBVB in Tubeke, samen met Filip De Wilde (ex-keeperstrainer Anderlecht). Hij behaalde drie weken geleden het Pro Licence trainersdiploma. Bij Yanga volgt hij een Serviër op, die werd ontslagen na de derde plaats van het afgelopen seizoen.

Jan Hauspie

Saintfait ondertekende vanmiddag een contract voor twee seizoenen bij Yanga, zoals de club ook wordt genoemd. De 39-jarige Belg landde gisteren in de Tanzaniaanse hoofdstad Dar es Salaam. Hij werd er verwelkomd door enkele honderden zingende fans. Saintfiet was de voorbije vier jaar werkzaam in Afrika als bondscoach van Namibië, Zimbabwe en Ethiopië. Enkele maanden geleden bereikte hij een akkoord met de Nigeriaanse voetbalbond om er als technisch directeur aan de slag te gaan. De Nigeriaanse minister van Sport verzette zich echter en zijn aanstelling ging niet door. Begin deze week leidde Saintfiet nog de trainingen van Players4Contract - een project voor werkloze voetballers - op het nationaal oefencentrum van de KBVB in Tubeke, samen met Filip De Wilde (ex-keeperstrainer Anderlecht). Hij behaalde drie weken geleden het Pro Licence trainersdiploma. Bij Yanga volgt hij een Serviër op, die werd ontslagen na de derde plaats van het afgelopen seizoen. Jan Hauspie