De FA kondigt aan dat beide partijen in onderling overleg uit elkaar gaan. Sam Allardyce leidde slechts één officiële wedstrijd van Engeland.

Undercoveroperatie

Allardyce had zich in nesten gewerkt. Journalisten van The Daily Telegraph deden zich in minimaal twee opgenomen gesprekken met hem voor als vertegenwoordigers van Aziatische ondernemers die geld wilden verdienen met transfers van voetballers. Ze vroegen aan Allardyce of het mogelijk was de zogenoemde 'third party ownership' te omzeilen in Engeland. Dat is een situatie waar, naast twee clubs nog een partij betrokken is bij een deal met een speler. Dat is door de FIFA wereldwijd verboden, dus ook in Engeland.

Maar Allardyce vertelde aan de undercoverjournalisten dat het wel degelijk mogelijk was. 'Je kan die regels omzeilen met spelers uit heel Zuid-Amerika, Portugal, Spanje, België en heel Afrika', antwoordde de bondscoach, terwijl hij niet door had dat het gesprek werd opgenomen.

Allardyce haalde de transfer van Enner Valencia naar West Ham United aan als voorbeeld. 'Big Sam' was trainer van die club toen hij de Ecuadoraan met behulp van een derde partij naar Londen haalde.

Daarnaast liet de 61-jarige bondscoach zich tegenover de undercoverjournalisten ook laatdunkend uit over zijn voorganger Roy Hodgson, die alle verslaggevers in slaap zou hebben gepraat. Bovendien zou hij ook bereid geweest zijn om als ambassadeur van een makelaarskantoor naar Singapore en Hongkong te reizen in ruil voor een kleine 500.000 euro.

Allardyce volgde Hodgson op na het EK van afgelopen zomer in Frankrijk. (Belga/KVDA)

De FA kondigt aan dat beide partijen in onderling overleg uit elkaar gaan. Sam Allardyce leidde slechts één officiële wedstrijd van Engeland.Allardyce had zich in nesten gewerkt. Journalisten van The Daily Telegraph deden zich in minimaal twee opgenomen gesprekken met hem voor als vertegenwoordigers van Aziatische ondernemers die geld wilden verdienen met transfers van voetballers. Ze vroegen aan Allardyce of het mogelijk was de zogenoemde 'third party ownership' te omzeilen in Engeland. Dat is een situatie waar, naast twee clubs nog een partij betrokken is bij een deal met een speler. Dat is door de FIFA wereldwijd verboden, dus ook in Engeland. Maar Allardyce vertelde aan de undercoverjournalisten dat het wel degelijk mogelijk was. 'Je kan die regels omzeilen met spelers uit heel Zuid-Amerika, Portugal, Spanje, België en heel Afrika', antwoordde de bondscoach, terwijl hij niet door had dat het gesprek werd opgenomen. Allardyce haalde de transfer van Enner Valencia naar West Ham United aan als voorbeeld. 'Big Sam' was trainer van die club toen hij de Ecuadoraan met behulp van een derde partij naar Londen haalde. Daarnaast liet de 61-jarige bondscoach zich tegenover de undercoverjournalisten ook laatdunkend uit over zijn voorganger Roy Hodgson, die alle verslaggevers in slaap zou hebben gepraat. Bovendien zou hij ook bereid geweest zijn om als ambassadeur van een makelaarskantoor naar Singapore en Hongkong te reizen in ruil voor een kleine 500.000 euro. Allardyce volgde Hodgson op na het EK van afgelopen zomer in Frankrijk. (Belga/KVDA)