Sammer: ‘Bij Bayern werken is een puur genot’

© IMAGEGLOBE

Bayern München domineerde de voorbije week alle sportmedia dankzij het nieuws over de komst van Pep Guardiola. Op de achtergrond is het echter technisch directeur Matthias Sammer die steeds meer zijn stempel drukt bij de Duitse recordkampioen.

Bayern München domineerde de voorbije week alle sportmedia dankzij het nieuws over de komst van Pep Guardiola. Op de achtergrond is het echter technisch directeur Matthias Sammer die steeds meer zijn stempel drukt bij de Duitse recordkampioen.Matthias Sammer (ex-boegbeeld van Borussia Dortmund) verliet in 2012 de Duitse voetbalbond om bij Bayern München sportief verantwoordelijke te worden. Een keuze die hij zich nog niet beklaagd heeft, zo vertelt Sammer.

“Elke dag geniet ik met volle teugen van mijn uitdaging bij Bayern München. Maar ik blijf ook blij dat ik zes jaar lang bij de voetbalbond de sportieve lijnen mocht uitzetten”, aldus de ex-international.

“Bij Bayern wist ik dat ik in een grote vereniging kwam, die wordt geleid door buitengewone persoonlijkheden. De communicatie is beangstigend direct. Dat maakt Bayern zo sterk. Hier moet je je mening wel formuleren. Een puur genot.”

“Ik zie me voornamelijk als aanspreekpunt voor de trainer. Hij is immers verantwoordelijk voor het team en de opstelling. Na overleg met Jupp Heynckes praat ik dan met de spelers individueel. Maar mijn mening is dezelfde als die van onze hoofdcoach.”

De ambitieuze TD blikt al vooruit naar de komende Europese opdrachten en het imago van Bayern als absolute topclub. “Het uitgangspunt is de Europese top, wat automatisch gelijkstaat met de wereldtop. Het zou ook super zijn voor het Duitse voetbal, mochten we in mei de CL-finale tegen Borussia Dortmund kunnen spelen. Eerst krijgen we met Arsenal nog een zware brok.” (KW/MZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content