Niet bij FC Sevilla of AC Milan, maar in Sampdoria's trainingscentrum Bogliasco strijkt op 23 augustus Dennis Praet neer. De reden is simpel. Eigenaar/voorzitter Massimo Ferrero heeft tien miljoen euro neergedokt (acht miljoen plus twee miljoen bonussen). 'Een cadeautje aan de nieuwe trainer', zegt Ferrero trots. Dat is Marco Giampaolo,vorig jaar succesvol met Empoli. Hij volgde de naar Milan vertrokken Vincenzo Montella op.

Praet is na de Colombiaanse spits Luis Muriel - elf miljoen - de duurste transfer sinds Ferrero in juni 2014 de club kocht. Hij moet achter het spitsenduo Muriel-Fabio Quagliarella aantreden en creativiteit in de aanval brengen. Maar tot afgelopen weekend kwam Praet in de tien competitiewedstrijden sinds zijn komst vier keer aan de aftrap en viel hij drie keer in. In totaal goed voor een gemiddelde van 38,9 minuten per match. Zijn debuut maakte hij op 16 september tegen Milan, achter de spitsen, op zijn beste plaats, als vervanger voor de geschorste Ricardo Alvarez.

'Praet moet nog veel groeien', zegt Giampaolo na de match. 'Hij is gekatapulteerd in een werkelijkheid die hij nog niet kent.' De Gazzetta dello Sport noemt hem 'een speler met goeie voeten, maar nog te timide.'

Op zijn beste positie speelt doorgaans de Portugees Bruno Fernando die Alvarez uit de basis heeft verdrongen. Dus laat Giampaolo Praet al eens uitwijken naar de flanken, op links (tegen Juventus) of rechts (op Cagliari), maar ook daar is hij slechts tweede keuze. Toch verwacht men dat de Belg stilaan zijn aanpassingsperiode achter de rug heeft en dat hij toont waarom Sampdoria zo veel voor hem betaald heeft.

Niet bij FC Sevilla of AC Milan, maar in Sampdoria's trainingscentrum Bogliasco strijkt op 23 augustus Dennis Praet neer. De reden is simpel. Eigenaar/voorzitter Massimo Ferrero heeft tien miljoen euro neergedokt (acht miljoen plus twee miljoen bonussen). 'Een cadeautje aan de nieuwe trainer', zegt Ferrero trots. Dat is Marco Giampaolo,vorig jaar succesvol met Empoli. Hij volgde de naar Milan vertrokken Vincenzo Montella op. Praet is na de Colombiaanse spits Luis Muriel - elf miljoen - de duurste transfer sinds Ferrero in juni 2014 de club kocht. Hij moet achter het spitsenduo Muriel-Fabio Quagliarella aantreden en creativiteit in de aanval brengen. Maar tot afgelopen weekend kwam Praet in de tien competitiewedstrijden sinds zijn komst vier keer aan de aftrap en viel hij drie keer in. In totaal goed voor een gemiddelde van 38,9 minuten per match. Zijn debuut maakte hij op 16 september tegen Milan, achter de spitsen, op zijn beste plaats, als vervanger voor de geschorste Ricardo Alvarez. 'Praet moet nog veel groeien', zegt Giampaolo na de match. 'Hij is gekatapulteerd in een werkelijkheid die hij nog niet kent.' De Gazzetta dello Sport noemt hem 'een speler met goeie voeten, maar nog te timide.' Op zijn beste positie speelt doorgaans de Portugees Bruno Fernando die Alvarez uit de basis heeft verdrongen. Dus laat Giampaolo Praet al eens uitwijken naar de flanken, op links (tegen Juventus) of rechts (op Cagliari), maar ook daar is hij slechts tweede keuze. Toch verwacht men dat de Belg stilaan zijn aanpassingsperiode achter de rug heeft en dat hij toont waarom Sampdoria zo veel voor hem betaald heeft.