Dat zegt Anderlechtscout Werner Deraeve in Sport/Voetbalmagazine. De A-kern van Anderlecht telt momenteel vijf Brazilianen, maar of die echt aan spelen zullen toekomen, blijft amper twee weken voor de competitiestart nog een groot vraagteken. Canesin en Reynaldo liggen op hun posities in balans met Jonathan Legear en Matías Suárez, Diogo is fysiek nog niet helemaal top, Kanu nog revaliderende van zijn enkelblessure.

Blijft over: Samuel Firmino de Jesus. De centrale verdediger van wie gezegd wordt dat hij een onmiddellijke versterking kan zijn. Ondanks het feit dat hij het afgelopen half jaar niet aan spelen toekwam bij Werder Bremen.

Werner Deraeve, verantwoordelijke voor de Zuid-Amerikaanse scoutingcel van RSCA, gelooft rotsvast in Samuel, zo getuigt hij deze week in Sport/Voetbalmagazine: "In feite had Samuel al vorige winter in Anderlecht moeten zitten, maar Werder Bremen stak ons de loef af."

"Toch begreep ik die overgang naar Bremen niet goed. Financieel misschien interessant, maar bij de Duitse club wist Samuel zich sowieso gebarreerd door Per Mertesacker, de Braziliaan Naldo en Clemens Fritz."

"In die omstandigheden was het voor mij geen verrassing dat hij er op de bank verzeilde. Heel die tijd hielden wij zijn dossier in de gaten, de deal was dan ook in een paar uurtjes rond."

"Eigenlijk zoekt Anderlecht al een enige tijd naar een Zuid-Amerikaanse oplossing voor het gebrek aan voetballend vermogen centraal in de verdediging. Ik ben ervan overtuigd dat we met Samuel die lacune hebben weggewerkt."

"Naast zijn vastberadenheid in de duels is het een type dat steeds de voetballende oplossing zoekt. Tot op zekere hoogte kan je hem vergelijken met João Carlos, maar dan een betere versie, vind ik."

"Hij leeft in ieder geval voor zijn sport en wil er alles aan doen om te slagen. Hij groeide op in een favela, hij weet beter dan wie ook dat voetbal zijn enige kans op glorie is." (MS)

Dat zegt Anderlechtscout Werner Deraeve in Sport/Voetbalmagazine. De A-kern van Anderlecht telt momenteel vijf Brazilianen, maar of die echt aan spelen zullen toekomen, blijft amper twee weken voor de competitiestart nog een groot vraagteken. Canesin en Reynaldo liggen op hun posities in balans met Jonathan Legear en Matías Suárez, Diogo is fysiek nog niet helemaal top, Kanu nog revaliderende van zijn enkelblessure. Blijft over: Samuel Firmino de Jesus. De centrale verdediger van wie gezegd wordt dat hij een onmiddellijke versterking kan zijn. Ondanks het feit dat hij het afgelopen half jaar niet aan spelen toekwam bij Werder Bremen. Werner Deraeve, verantwoordelijke voor de Zuid-Amerikaanse scoutingcel van RSCA, gelooft rotsvast in Samuel, zo getuigt hij deze week in Sport/Voetbalmagazine: "In feite had Samuel al vorige winter in Anderlecht moeten zitten, maar Werder Bremen stak ons de loef af." "Toch begreep ik die overgang naar Bremen niet goed. Financieel misschien interessant, maar bij de Duitse club wist Samuel zich sowieso gebarreerd door Per Mertesacker, de Braziliaan Naldo en Clemens Fritz." "In die omstandigheden was het voor mij geen verrassing dat hij er op de bank verzeilde. Heel die tijd hielden wij zijn dossier in de gaten, de deal was dan ook in een paar uurtjes rond." "Eigenlijk zoekt Anderlecht al een enige tijd naar een Zuid-Amerikaanse oplossing voor het gebrek aan voetballend vermogen centraal in de verdediging. Ik ben ervan overtuigd dat we met Samuel die lacune hebben weggewerkt." "Naast zijn vastberadenheid in de duels is het een type dat steeds de voetballende oplossing zoekt. Tot op zekere hoogte kan je hem vergelijken met João Carlos, maar dan een betere versie, vind ik." "Hij leeft in ieder geval voor zijn sport en wil er alles aan doen om te slagen. Hij groeide op in een favela, hij weet beter dan wie ook dat voetbal zijn enige kans op glorie is." (MS)