Van de 51 landenteams die deelnemen aan de kwalificatiereeks voor het EK van volgend jaar in Polen en Oekraïne heeft San Marino met afstand de beroerdste cijfers. Het komt uit op een gemiddelde van 5,44 tegengoals, wanneer je de 49 doelpunten deelt door de 9 gespeelde wedstrijden.

Ze zijn bovendien de enigen die zelf nog niet scoorden. Tegen Nederland ging San Marino met 11-0 onderuit, terwijl de hekkensluiter op de FIFA-ranglijst door Finland en Hongarije werd getrakteerd op een 8-0-nederlaag.

In tegenstelling tot de semi-profs van San Marino doet Italië het in defensief opzicht merkelijk beter. De Squadra incasseerde in acht matchen maar een goal, namelijk op 3 september 2010 op bezoek bij Estland. Sindsdien werd een reeks van 605 gespeelde minuten opgebouwd zonder tegendoelpunt.

Het thuisduel tegen Servië, dat al na zes minuten bij een 0-0-tussenstand werd gestaakt omwille van rellen met Servische fans, werd door de Europese voetbalbond omgezet in een reglementaire 3-0-zege.

De confrontaties van Wit-Rusland en Montenegro zorgden dan weer voor het minst spektakel: 11 goals in 9 wedstrijden (een gemiddelde van 1,22) tegenover 8 doelpunten in 6 duels (1,33). Nederland is dan weer met afstand het productiefste team, met 34 treffers in 8 wedstrijden. Duitsland volgt met 28 goals in 8 duels. (FV)

Van de 51 landenteams die deelnemen aan de kwalificatiereeks voor het EK van volgend jaar in Polen en Oekraïne heeft San Marino met afstand de beroerdste cijfers. Het komt uit op een gemiddelde van 5,44 tegengoals, wanneer je de 49 doelpunten deelt door de 9 gespeelde wedstrijden. Ze zijn bovendien de enigen die zelf nog niet scoorden. Tegen Nederland ging San Marino met 11-0 onderuit, terwijl de hekkensluiter op de FIFA-ranglijst door Finland en Hongarije werd getrakteerd op een 8-0-nederlaag. In tegenstelling tot de semi-profs van San Marino doet Italië het in defensief opzicht merkelijk beter. De Squadra incasseerde in acht matchen maar een goal, namelijk op 3 september 2010 op bezoek bij Estland. Sindsdien werd een reeks van 605 gespeelde minuten opgebouwd zonder tegendoelpunt. Het thuisduel tegen Servië, dat al na zes minuten bij een 0-0-tussenstand werd gestaakt omwille van rellen met Servische fans, werd door de Europese voetbalbond omgezet in een reglementaire 3-0-zege. De confrontaties van Wit-Rusland en Montenegro zorgden dan weer voor het minst spektakel: 11 goals in 9 wedstrijden (een gemiddelde van 1,22) tegenover 8 doelpunten in 6 duels (1,33). Nederland is dan weer met afstand het productiefste team, met 34 treffers in 8 wedstrijden. Duitsland volgt met 28 goals in 8 duels. (FV)