Onder anderen Pato en Sneijder spelen binnenkort op gras van Desso Sport Systems in Dendermonde. AC Milan en Inter worden de eerste twee Italiaanse clubs die hun thuiswedstrijden gaan spelen op een natuurgrasmat versterkt met kunstvezels.

Desso Sports Systems, internationaal bekend om zijn ervaring met sportvelden voor topclubs, is door het stadion management van San Siro gevraagd om het Desso GrassMaster-systeem te installeren in het stadion waar zowel Inter als AC Milan zijn thuiswedstrijden speelt. Ook de trainingscentra van beide clubs krijgen het systeem.

Verstevigen

Het systeem bestaat uit een 100 procent natuurlijke grasmat, waarin kunstvezels elke 2 cm zo'n 20 cm diep worden geïnjecteerd. Dit resulteert in 20 miljoen kunstvezels die het gras verstevigen.

Het vernuft van het systeem bevindt zich onder het gras. De natuurgraswortels verstrengelen met de kunstvezels en verankeren de graszoden tot een stabiel en vlak speloppervlak. Het resultaat: een uniform en perfect veld in alle omstandigheden.

Dankzij de bescherming door de vezels, kan het natuurgras zich na een match sneller herstellen, wat een belangrijk voordeel is voor San Siro. Het stadion wordt ook gebruikt voor evenementen en concerten.

De installatie van het Desso GrassMaster-systeem start eind juli en duurt 10 dagen. Topclubs zoals Arsenal, Liverpool, Manchester City, Tottenham, AZ en Anderlecht spelen al jaren op een Desso GrassMaster-veld.

Ontslagen

Enkele weken geleden kondigde Desso een herstructurering aan waardoor 91 banen op de tocht staan. Het bedrijf wil de afdelingen sluiten waar kunstgras vervaardigd en afgewerkt wordt, en die activiteiten uitbesteden aan andere bedrijven in de omgeving. (KVDA)

Onder anderen Pato en Sneijder spelen binnenkort op gras van Desso Sport Systems in Dendermonde. AC Milan en Inter worden de eerste twee Italiaanse clubs die hun thuiswedstrijden gaan spelen op een natuurgrasmat versterkt met kunstvezels. Desso Sports Systems, internationaal bekend om zijn ervaring met sportvelden voor topclubs, is door het stadion management van San Siro gevraagd om het Desso GrassMaster-systeem te installeren in het stadion waar zowel Inter als AC Milan zijn thuiswedstrijden speelt. Ook de trainingscentra van beide clubs krijgen het systeem. Verstevigen Het systeem bestaat uit een 100 procent natuurlijke grasmat, waarin kunstvezels elke 2 cm zo'n 20 cm diep worden geïnjecteerd. Dit resulteert in 20 miljoen kunstvezels die het gras verstevigen. Het vernuft van het systeem bevindt zich onder het gras. De natuurgraswortels verstrengelen met de kunstvezels en verankeren de graszoden tot een stabiel en vlak speloppervlak. Het resultaat: een uniform en perfect veld in alle omstandigheden. Dankzij de bescherming door de vezels, kan het natuurgras zich na een match sneller herstellen, wat een belangrijk voordeel is voor San Siro. Het stadion wordt ook gebruikt voor evenementen en concerten. De installatie van het Desso GrassMaster-systeem start eind juli en duurt 10 dagen. Topclubs zoals Arsenal, Liverpool, Manchester City, Tottenham, AZ en Anderlecht spelen al jaren op een Desso GrassMaster-veld. Ontslagen Enkele weken geleden kondigde Desso een herstructurering aan waardoor 91 banen op de tocht staan. Het bedrijf wil de afdelingen sluiten waar kunstgras vervaardigd en afgewerkt wordt, en die activiteiten uitbesteden aan andere bedrijven in de omgeving. (KVDA)