RC Genk heeft een nieuwe doelman: Grzegorz Sandomierski. Sinds het vertrek van Thibaut Courtois naar Atlético Madrid was de aanwerving van een keeper een prioriteit. Sandomierski is een Pool met drie caps, hij komt over van Jagiellonia Bialystok, een club in zijn thuisland.

"Sandomierski past bij de stijl van het huis", zegt Guy Martens, doelmannentrainer in de Cristal Arena, aan Sport/Voetbalmagazine. "Hij is 21, dus nog kneedbaar, en tweevoetig. Hij heeft lengte (1m96, nvdr) en geldt als een meevoetballende doelman. Een ander type dus dan László Köteles, die de Slavische stijl heeft. László is een lijnkeeper."

In Sandomierski waren naast Genk nog heel wat andere clubs geïnteresseerd, vooral Engelse, waaronder Celtic. "Grzegorz maakt bewust de keuze voor ons", aldus algemeen directeur Dirk Degraen. "Hij zet het financiële niet op de eerste plaats."

Sandomierski schat in dat de kans om eerste keeper te worden bij Genk groter is dan bij de Engelse clubs die hem wilden. Die speelkansen zijn belangrijk omdat hij zich in de kijker wil spelen in de aanloop naar het EK, dat volgend jaar plaatsvindt in zijn thuisland en Oekraïne.

Bij de nationale ploeg is Arsenaldoelman Wojciech Szczesny zijn voornaamste concurrent. "Veel zal nu afhangen van de matchen van Genk tegen Haifa", zegt Sandomierski in een interview op de website van de Europese voetbalbond UEFA.

"Als ik in de Champions League kan spelen, overtuigt dat Franciszek Smuda (bondscoach van Polen, nvdr) misschien om me meer vertrouwen te geven." Op diezelfde site staat Sandomierski in het lijstje van de tien opkomende talenten die in de gaten te houden zijn met het oog op het EK. (KDR)

Bekijk Grzegorz Sandomierski hier alvast in actie:

RC Genk heeft een nieuwe doelman: Grzegorz Sandomierski. Sinds het vertrek van Thibaut Courtois naar Atlético Madrid was de aanwerving van een keeper een prioriteit. Sandomierski is een Pool met drie caps, hij komt over van Jagiellonia Bialystok, een club in zijn thuisland. "Sandomierski past bij de stijl van het huis", zegt Guy Martens, doelmannentrainer in de Cristal Arena, aan Sport/Voetbalmagazine. "Hij is 21, dus nog kneedbaar, en tweevoetig. Hij heeft lengte (1m96, nvdr) en geldt als een meevoetballende doelman. Een ander type dus dan László Köteles, die de Slavische stijl heeft. László is een lijnkeeper." In Sandomierski waren naast Genk nog heel wat andere clubs geïnteresseerd, vooral Engelse, waaronder Celtic. "Grzegorz maakt bewust de keuze voor ons", aldus algemeen directeur Dirk Degraen. "Hij zet het financiële niet op de eerste plaats." Sandomierski schat in dat de kans om eerste keeper te worden bij Genk groter is dan bij de Engelse clubs die hem wilden. Die speelkansen zijn belangrijk omdat hij zich in de kijker wil spelen in de aanloop naar het EK, dat volgend jaar plaatsvindt in zijn thuisland en Oekraïne. Bij de nationale ploeg is Arsenaldoelman Wojciech Szczesny zijn voornaamste concurrent. "Veel zal nu afhangen van de matchen van Genk tegen Haifa", zegt Sandomierski in een interview op de website van de Europese voetbalbond UEFA. "Als ik in de Champions League kan spelen, overtuigt dat Franciszek Smuda (bondscoach van Polen, nvdr) misschien om me meer vertrouwen te geven." Op diezelfde site staat Sandomierski in het lijstje van de tien opkomende talenten die in de gaten te houden zijn met het oog op het EK. (KDR) Bekijk Grzegorz Sandomierski hier alvast in actie: