Craig Levein is ontslagen als bondscoach van Schotland, tegenstander van de Rode Duivels in groep A van de kwalificaties voor het WK 2014 in Brazilië. Hij wordt voorlopig opgevolgd door beloftencoach Billy Stark.
Dat bevestigt de Schotse voetbalbond (SFA). "Dit is een beslissing die we met pijn in het hart moeten nemen. Craig heeft hard gewerkt en was bijzonder professioneel. Toch zal hij de eerste zijn om toe te geven dat het in voetbal om resultaten gaat", aldus Stewart Regan, de grote man van de SFA.

Kansloos

De 48-jarige Levein, ex-trainer van onder meer Hearts, Leicester City en Dundee United, wordt ontslagen omwille van de tegenvallende resultaten van de Schotse nationale elf. De Schotten leden drie weken geleden in het Brusselse Koning Boudewijnstadion nog een kansloze 2-0 nederlaag tegen sterk spelende Rode Duivels en bengelen daardoor onderin de stand in groep A.

Schotland, dat eerder ook al gelijkspeelde tegen Servië (0-0) en Macedonië (1-1) en verloor in Wales (2-1), sprokkelde amper twee puntjes uit vier WK-kwalificatieduels en mag met nog zes wedstrijden voor de boeg stilaan een kruis maken over zijn WK-ambities.

Billy Stark
Levein, die al een tijdje onder vuur lag, was sinds eind 2009 bondscoach en had er nog een contract tot de zomer van 2014. Als opvolger wordt vooral de naam van Gordon Strachan naar voren geschoven. Voorlopig wordt het team echter geleid door Billy Stark, de coach van de Schotse beloften.

Schotland neemt het in zijn volgende WK-kwalificatiepartij in groep A op 22 maart 2013 op eigen veld op tegen Wales. Volgende week staat een oefeninterland tegen Luxemburg op het programma. (Belga/KVDA)

Craig Levein is ontslagen als bondscoach van Schotland, tegenstander van de Rode Duivels in groep A van de kwalificaties voor het WK 2014 in Brazilië. Hij wordt voorlopig opgevolgd door beloftencoach Billy Stark. Dat bevestigt de Schotse voetbalbond (SFA). "Dit is een beslissing die we met pijn in het hart moeten nemen. Craig heeft hard gewerkt en was bijzonder professioneel. Toch zal hij de eerste zijn om toe te geven dat het in voetbal om resultaten gaat", aldus Stewart Regan, de grote man van de SFA. Kansloos De 48-jarige Levein, ex-trainer van onder meer Hearts, Leicester City en Dundee United, wordt ontslagen omwille van de tegenvallende resultaten van de Schotse nationale elf. De Schotten leden drie weken geleden in het Brusselse Koning Boudewijnstadion nog een kansloze 2-0 nederlaag tegen sterk spelende Rode Duivels en bengelen daardoor onderin de stand in groep A. Schotland, dat eerder ook al gelijkspeelde tegen Servië (0-0) en Macedonië (1-1) en verloor in Wales (2-1), sprokkelde amper twee puntjes uit vier WK-kwalificatieduels en mag met nog zes wedstrijden voor de boeg stilaan een kruis maken over zijn WK-ambities. Billy Stark Levein, die al een tijdje onder vuur lag, was sinds eind 2009 bondscoach en had er nog een contract tot de zomer van 2014. Als opvolger wordt vooral de naam van Gordon Strachan naar voren geschoven. Voorlopig wordt het team echter geleid door Billy Stark, de coach van de Schotse beloften. Schotland neemt het in zijn volgende WK-kwalificatiepartij in groep A op 22 maart 2013 op eigen veld op tegen Wales. Volgende week staat een oefeninterland tegen Luxemburg op het programma. (Belga/KVDA)