De ontslagnemende FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft alle beschuldigingen tegen systematische corruptie in het voetbal resoluut afgewezen. Hij legt ook alle persoonlijke beschuldigingen naast zich neer. "Ik weet wat ik gedaan heb en wat ik niet gedaan heb. Ik heb mijn geweten en ik weet dat ik een eervol man ben. Ik ben zuiver op de graat", aldus de Zwitserse voorzitter van de Wereldvoetbalbond maandag in een interview voor de Britse tv-zender BBC.

'Geen corruptie in het voetbal, wel tussen individuen'

"De voetbalbond is niet corrupt", onderstreepte de 79-jarige Blatter. "Er is geen corruptie in het voetbal, er is corruptie tussen individuen. Het zijn de mensen, die het probleem zijn. Ik kan niet de morele verantwoordelijkheid nemen voor die individuen."

Sepp Blatter werd eind mei verkozen voor een vijfde ambtstermijn als voorzitter van de wereldvoetbalbond. Enige tijd later kondigde de Zwitser toch zijn afscheid aan. "Dat deed ik om de FIFA te beschermen. Zelf heb ik geen bescherming nodig, ik ben sterk genoeg. Ik kan nog altijd op veel respect rekenen voor al wat de FIFA en ik voor het voetbal gedaan heb. De FIFA is het slachtoffer van een tsunami van beschuldigingen, maar zal hier sterker uitkomen. Hoelang het zal duren weet ik niet, ik ben geen profeet, maar uiteindelijk zal de wereld beseffen dat ik bij de FIFA een prima job gedaan heb. Ik ben een goed mens, ook al zijn er die vinden van niet. Je kan nu eenmaal niet iedereen te vriend houden."

In de rand van het FIFA-congres dat leidde tot de herverkiezing van Blatter werden zeven hooggerangschikte ambtenaren binnen de FIFA gearresteerd. In Zwitserland en in de Verenigde Staten lopen op dit moment onderzoeken op verdenking van corruptie tegen de zeven verdachten. "Zij werden gearresteerd voor activiteiten binnen hun confederatie, niet binnen de FIFA", weet Blatter.

De opvolger van Blatter zal op 26 februari 2016 gekozen worden. De grote favoriet is de Fransman Michel Platini, die op dit moment de Europese voetbalbond (UEFA) leidt. (Belga/JH)

De ontslagnemende FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft alle beschuldigingen tegen systematische corruptie in het voetbal resoluut afgewezen. Hij legt ook alle persoonlijke beschuldigingen naast zich neer. "Ik weet wat ik gedaan heb en wat ik niet gedaan heb. Ik heb mijn geweten en ik weet dat ik een eervol man ben. Ik ben zuiver op de graat", aldus de Zwitserse voorzitter van de Wereldvoetbalbond maandag in een interview voor de Britse tv-zender BBC."De voetbalbond is niet corrupt", onderstreepte de 79-jarige Blatter. "Er is geen corruptie in het voetbal, er is corruptie tussen individuen. Het zijn de mensen, die het probleem zijn. Ik kan niet de morele verantwoordelijkheid nemen voor die individuen." Sepp Blatter werd eind mei verkozen voor een vijfde ambtstermijn als voorzitter van de wereldvoetbalbond. Enige tijd later kondigde de Zwitser toch zijn afscheid aan. "Dat deed ik om de FIFA te beschermen. Zelf heb ik geen bescherming nodig, ik ben sterk genoeg. Ik kan nog altijd op veel respect rekenen voor al wat de FIFA en ik voor het voetbal gedaan heb. De FIFA is het slachtoffer van een tsunami van beschuldigingen, maar zal hier sterker uitkomen. Hoelang het zal duren weet ik niet, ik ben geen profeet, maar uiteindelijk zal de wereld beseffen dat ik bij de FIFA een prima job gedaan heb. Ik ben een goed mens, ook al zijn er die vinden van niet. Je kan nu eenmaal niet iedereen te vriend houden." In de rand van het FIFA-congres dat leidde tot de herverkiezing van Blatter werden zeven hooggerangschikte ambtenaren binnen de FIFA gearresteerd. In Zwitserland en in de Verenigde Staten lopen op dit moment onderzoeken op verdenking van corruptie tegen de zeven verdachten. "Zij werden gearresteerd voor activiteiten binnen hun confederatie, niet binnen de FIFA", weet Blatter. De opvolger van Blatter zal op 26 februari 2016 gekozen worden. De grote favoriet is de Fransman Michel Platini, die op dit moment de Europese voetbalbond (UEFA) leidt. (Belga/JH)