De 79-jarige Sepp Blatter wordt ervan verdacht een contract te hebben ondertekend dat 'ongunstig' was voor de FIFA en een betaling van 1,8 miljoen euro te hebben gedaan aan UEFA-voorzitter Michel Platini.

De Zwitser blijft in principe FIFA-voorzitter tot de nieuwe voorzittersverkiezingen op 26 februari 2016, maar daar probeert de Zwitserse justitie momenteel een stokje voor te steken.

'Voorzitter Blatter heeft zich vandaag tot zijn personeel bij FIFA gericht, en hij heeft gezegd dat hij zal meewerken met de autoriteiten. Hij benadrukte dat hij niets incorrect of illegaal heeft gedaan en bevestigde dat hij ging blijven als voorzitter van de FIFA', gaf het persbericht aan.

Blatter maakte in het communiqué ook bekend dat de betalingen door de FIFA aan Platini gerechtvaardigd waren. 'Hij heeft de autoriteiten uitgelegd dat het ging om een correcte betaling voor de diensten die Platini de FIFA had bewezen. Een valide beloning voor verrichte werkzaamheden.'

De Zwitser beantwoordt in het belang van het huidige onderzoek in eigen persoon geen vragen van de pers.

Platini reageerde kort in een brief aan alle 54 Europeese federaties. Hij verklaart dat hij 'al zijn inkomsten volledig heeft doorgegeven aan de autoriteiten.' Bovendien gaf Platini mee aan de Ethische Commissie van de FIFA dat hij, indien nodig, altijd zaken extra wil komen verduidelijken. (Belga/KVDA)

De 79-jarige Sepp Blatter wordt ervan verdacht een contract te hebben ondertekend dat 'ongunstig' was voor de FIFA en een betaling van 1,8 miljoen euro te hebben gedaan aan UEFA-voorzitter Michel Platini.De Zwitser blijft in principe FIFA-voorzitter tot de nieuwe voorzittersverkiezingen op 26 februari 2016, maar daar probeert de Zwitserse justitie momenteel een stokje voor te steken.'Voorzitter Blatter heeft zich vandaag tot zijn personeel bij FIFA gericht, en hij heeft gezegd dat hij zal meewerken met de autoriteiten. Hij benadrukte dat hij niets incorrect of illegaal heeft gedaan en bevestigde dat hij ging blijven als voorzitter van de FIFA', gaf het persbericht aan. Blatter maakte in het communiqué ook bekend dat de betalingen door de FIFA aan Platini gerechtvaardigd waren. 'Hij heeft de autoriteiten uitgelegd dat het ging om een correcte betaling voor de diensten die Platini de FIFA had bewezen. Een valide beloning voor verrichte werkzaamheden.' De Zwitser beantwoordt in het belang van het huidige onderzoek in eigen persoon geen vragen van de pers. Platini reageerde kort in een brief aan alle 54 Europeese federaties. Hij verklaart dat hij 'al zijn inkomsten volledig heeft doorgegeven aan de autoriteiten.' Bovendien gaf Platini mee aan de Ethische Commissie van de FIFA dat hij, indien nodig, altijd zaken extra wil komen verduidelijken. (Belga/KVDA)