Joseph Blatter hoopt begin juni te worden herkozen als voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA. Lukt dat, dan wordt het zijn laatste mandaat, zo kondigde de 75-jarige Blatter dinsdag aan op een UEFA-congres in Parijs.

"Jullie weten dat ik een nieuwe termijn van vier jaar ambieer," zei Blatter. "Dat zullen wel de laatste jaren worden waarvoor ik kandidaat ben."

Blatter leidt de FIFA sinds 1998. Bij de verkiezing op het FIFA-congres begin juni krijgt de Zwitser voor het eerst sinds 2002 een tegenkandidaat: de Qatarees Mohamed Bin Hammam, de voorzitter van de Aziatische confederatie (AFC). Hammam belooft grotere transparantie als hij het roer overneemt van Blatter.

Nog tot 1 april hebben nationale voetbalbonden de tijd om andere kandidaten voor te dragen.

Joseph Blatter hoopt begin juni te worden herkozen als voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA. Lukt dat, dan wordt het zijn laatste mandaat, zo kondigde de 75-jarige Blatter dinsdag aan op een UEFA-congres in Parijs. "Jullie weten dat ik een nieuwe termijn van vier jaar ambieer," zei Blatter. "Dat zullen wel de laatste jaren worden waarvoor ik kandidaat ben." Blatter leidt de FIFA sinds 1998. Bij de verkiezing op het FIFA-congres begin juni krijgt de Zwitser voor het eerst sinds 2002 een tegenkandidaat: de Qatarees Mohamed Bin Hammam, de voorzitter van de Aziatische confederatie (AFC). Hammam belooft grotere transparantie als hij het roer overneemt van Blatter. Nog tot 1 april hebben nationale voetbalbonden de tijd om andere kandidaten voor te dragen.