'De Ethische Commissie heeft de ethische en disciplinaire code van de FIFA niet gevolgd. Zij hebben mij geen kans gegeven om uitleg te geven bij de feiten', laat Sepp Blatter via zijn advocaten Lorenz Erni en Richard Cullen weten, nadat de 79-jarige Zwitser een schorsing van negentig dagen had gekregen.

'De Ethische Commissie heeft zich voor zijn beslissing gebaseerd op foutieve interpretatie van de onderzoeksdaden in Zwitserland. Het Zwitserse gerecht heeft wel een strafrechtelijk onderzoek geopend, maar geen klacht neergelegd tegen de voorzitter', klonk het in de mededeling van Blatters advocaten. 'De Zwitserse aanklager zal zijn zaak dus moeten laten vallen, als er geen bewijzen gevonden worden. Sepp Blatter kijkt ernaar uit de kans te krijgen om aan te tonen dat hij geen strafbare feiten gepleegd heeft.'

Blatters adviseur Klaus Stöhlker vertelde dan weer aan de Britse openbare omroep BBC dat de rol van de Zwitser nog niet uitgespeeld is. 'Hij zal op tijd terug zijn om het FIFA-congres in 2016 te organiseren. Dit is niet het einde. Het is jammer dat hem dit moet gebeuren na 40 jaar in het voetbal, maar hij zal het laatste woord hebben'.

Niet in beroep

Nog volgens Stöhlker gaat Blatter niet in beroep tegen de schorsing, omdat dat toch niets zou uithalen. 'Dit gebeurt allemaal in zijn veertigste werkjaar bij de FIFA. Hij had het liever anders gezien, maar maakt zich niet te veel zorgen. Hij was erg kalm toen hij het nieuws vernam. Hij staat nu buiten de lijnen, maar keert terug over negentig dagen en dan moet hij het FIFA-congres voorbereiden.' (Belga/KVDA)

'De Ethische Commissie heeft de ethische en disciplinaire code van de FIFA niet gevolgd. Zij hebben mij geen kans gegeven om uitleg te geven bij de feiten', laat Sepp Blatter via zijn advocaten Lorenz Erni en Richard Cullen weten, nadat de 79-jarige Zwitser een schorsing van negentig dagen had gekregen.'De Ethische Commissie heeft zich voor zijn beslissing gebaseerd op foutieve interpretatie van de onderzoeksdaden in Zwitserland. Het Zwitserse gerecht heeft wel een strafrechtelijk onderzoek geopend, maar geen klacht neergelegd tegen de voorzitter', klonk het in de mededeling van Blatters advocaten. 'De Zwitserse aanklager zal zijn zaak dus moeten laten vallen, als er geen bewijzen gevonden worden. Sepp Blatter kijkt ernaar uit de kans te krijgen om aan te tonen dat hij geen strafbare feiten gepleegd heeft.' Blatters adviseur Klaus Stöhlker vertelde dan weer aan de Britse openbare omroep BBC dat de rol van de Zwitser nog niet uitgespeeld is. 'Hij zal op tijd terug zijn om het FIFA-congres in 2016 te organiseren. Dit is niet het einde. Het is jammer dat hem dit moet gebeuren na 40 jaar in het voetbal, maar hij zal het laatste woord hebben'. Nog volgens Stöhlker gaat Blatter niet in beroep tegen de schorsing, omdat dat toch niets zou uithalen. 'Dit gebeurt allemaal in zijn veertigste werkjaar bij de FIFA. Hij had het liever anders gezien, maar maakt zich niet te veel zorgen. Hij was erg kalm toen hij het nieuws vernam. Hij staat nu buiten de lijnen, maar keert terug over negentig dagen en dan moet hij het FIFA-congres voorbereiden.' (Belga/KVDA)