"Wat Andrea Pirlo kan, kan ik ook", moet Sergio Ramos (26) gedacht hebben. Net als de Italiaan tegen Engeland zette ook de Spanjaard met een heerlijke Panenka-penalty zijn team op weg naar de overwinning in de strafschoppenreeks tegen Portugal.

Na zijn doelpunt, dat La Roja een 3-2 voorsprong, faalde Bruno Alves voor de Portugezen en trapte Cesc Fabregas de Spanjaarden naar een derde grote finale op rij. Spanje kan zondag in Kiev overigens het eerste land worden dat zijn Europese titel (2008) verlengt, én tussendoor ook nog wereldkampioen werd.

"Ik zal niet liegen, ik had deze Panenka op voorhand gepland," bekende man van de match Sergio Ramos na de wedstrijd. (KVDA)

Bekijk hoe Sergio Ramos de Portugese doelman Rui Patrico verschalkt:

"Wat Andrea Pirlo kan, kan ik ook", moet Sergio Ramos (26) gedacht hebben. Net als de Italiaan tegen Engeland zette ook de Spanjaard met een heerlijke Panenka-penalty zijn team op weg naar de overwinning in de strafschoppenreeks tegen Portugal. Na zijn doelpunt, dat La Roja een 3-2 voorsprong, faalde Bruno Alves voor de Portugezen en trapte Cesc Fabregas de Spanjaarden naar een derde grote finale op rij. Spanje kan zondag in Kiev overigens het eerste land worden dat zijn Europese titel (2008) verlengt, én tussendoor ook nog wereldkampioen werd. "Ik zal niet liegen, ik had deze Panenka op voorhand gepland," bekende man van de match Sergio Ramos na de wedstrijd. (KVDA) Bekijk hoe Sergio Ramos de Portugese doelman Rui Patrico verschalkt: