De Portugese succestrainer José Mourinho schrikt er niet voor terug om te experimenteren. Bij aanvang van dit seizoen besloot The Special One om Sergio Ramos (25) van rechtsback te transformeren tot centrale verdediger. Die keuze pakte tot dusver prima uit. Ook bij de Spaanse nationale ploeg van bondscoach Vicente Del Bosque staat de in Sevilla geboren verdediger inmiddels in het hart van de defensie.

"Ik zie het als een grote eer dat ze me vergelijken met Franz Beckenbauer", liet een tevreden Ramos weten aan de krant Marca. "Hij is een van de grootste spelers in de geschiedenis van het voetbal. De Duitser zette de standaard voor centrale verdedigers en is een referentiepunt voor me. Ik ben dan ook blij met hoe het momenteel gaat. Fysiek ben ik nu in topvorm. Dat komt door een combinatie van verschillende dingen: op en naast het veld werd ik volwassener, terwijl ik ook mentaal in orde ben." (FV)

De Portugese succestrainer José Mourinho schrikt er niet voor terug om te experimenteren. Bij aanvang van dit seizoen besloot The Special One om Sergio Ramos (25) van rechtsback te transformeren tot centrale verdediger. Die keuze pakte tot dusver prima uit. Ook bij de Spaanse nationale ploeg van bondscoach Vicente Del Bosque staat de in Sevilla geboren verdediger inmiddels in het hart van de defensie. "Ik zie het als een grote eer dat ze me vergelijken met Franz Beckenbauer", liet een tevreden Ramos weten aan de krant Marca. "Hij is een van de grootste spelers in de geschiedenis van het voetbal. De Duitser zette de standaard voor centrale verdedigers en is een referentiepunt voor me. Ik ben dan ook blij met hoe het momenteel gaat. Fysiek ben ik nu in topvorm. Dat komt door een combinatie van verschillende dingen: op en naast het veld werd ik volwassener, terwijl ik ook mentaal in orde ben." (FV)