De Lega Serie A lanceert in oktober een nieuwe campagne tegen racisme. Ze reageert daarmee op de oerwoudgeluiden die Inter Milaan-spits Romelu Lukaku zondag in Cagliari te horen kreeg.

Er wordt een Team tegen racisme opgestart. Dat zal bestaan uit twintig voetballers, één van elke ploeg uit de Serie A. Zij zullen respect en fair-play in het voetbal promoten. Cagliari veroordeelt zelf ook het gedrag van zijn fans. De club verklaarde maandag dat ze zal trachten de individuen die zich schuldig maakten aan racisme te identificeren en uit het stadion te bannen.

Of de lancering het probleem effectief zal verbeteren, valt nog af te wachten. Vormen van discriminatie zitten namelijk hard in het Italiaanse voetbal gehuisvest. Om het met een enkele wedstrijd op te lossen, lijkt eerder onwaarschijnlijk.

De Lega Serie A lanceert in oktober een nieuwe campagne tegen racisme. Ze reageert daarmee op de oerwoudgeluiden die Inter Milaan-spits Romelu Lukaku zondag in Cagliari te horen kreeg. Er wordt een Team tegen racisme opgestart. Dat zal bestaan uit twintig voetballers, één van elke ploeg uit de Serie A. Zij zullen respect en fair-play in het voetbal promoten. Cagliari veroordeelt zelf ook het gedrag van zijn fans. De club verklaarde maandag dat ze zal trachten de individuen die zich schuldig maakten aan racisme te identificeren en uit het stadion te bannen.Of de lancering het probleem effectief zal verbeteren, valt nog af te wachten. Vormen van discriminatie zitten namelijk hard in het Italiaanse voetbal gehuisvest. Om het met een enkele wedstrijd op te lossen, lijkt eerder onwaarschijnlijk.