'Het gaat om een beloning voor spelers die zich laten opmerken door hun fair play', zegt de voorzitter van de Serie B Andrea Abodi. Een groene kaart kan je verdienen als een speler bijvoorbeeld een fout toegeeft tegenover de scheidsrechter of een geblesseerde tegenstander een handje helpt.

Op het einde van het seizoen worden de groene kaarten opgeteld. De spelers met het grootste aantal kartonnetjes achter hun naam krijgen een nog nader te bepalen beloning.

Het systeem van de groene kaarten werd al getest tijdens Italiaanse jeugdcompetities maar is nieuw op professioneel niveau.

UEFA-voorzitter Michel Platini pleitte onlangs dan weer voor de invoering van een witte kaart, waardoor een speler tijdelijk zou worden uitgesloten. Op die manier wil de Fransman, die kandidaat FIFA-voorzitter is, het aantal gele kaarten verminderen. (Belga)

'Het gaat om een beloning voor spelers die zich laten opmerken door hun fair play', zegt de voorzitter van de Serie B Andrea Abodi. Een groene kaart kan je verdienen als een speler bijvoorbeeld een fout toegeeft tegenover de scheidsrechter of een geblesseerde tegenstander een handje helpt. Op het einde van het seizoen worden de groene kaarten opgeteld. De spelers met het grootste aantal kartonnetjes achter hun naam krijgen een nog nader te bepalen beloning. Het systeem van de groene kaarten werd al getest tijdens Italiaanse jeugdcompetities maar is nieuw op professioneel niveau. UEFA-voorzitter Michel Platini pleitte onlangs dan weer voor de invoering van een witte kaart, waardoor een speler tijdelijk zou worden uitgesloten. Op die manier wil de Fransman, die kandidaat FIFA-voorzitter is, het aantal gele kaarten verminderen. (Belga)