Servië moet ook de komende twee thuisduels in de voorronde van het EK 2016 zonder publiek spelen (tegen Denemarken en Armenië). De voetbalbonden van Servië en Albanië kregen tevens een boete van 100.000 euro. De Servische voetbalbond maakte de uitspraak van de UEFA, die donderdag de zaak behandelde, zelf bekend.

De Albanese voetbalbond noemt de beslissing van de tuchtcommissie van de UEFA een 'aanfluiting' en gaat in beroep. De bond voert aan dat de Albanese spelers in levensgevaar waren als gevolg van het onvermogen van de Servische autoriteiten om de menigte te bedwingen.

Drone

Het EK-kwalificatieduel tussen Servië en Albanië op 14 oktober werd in de 41e minuut stopgezet nadat een drone het stadion van Partizan in Belgrado was binnengevlogen met een omstreden vlag van Groot-Albanië eraan. Het leidde tot tumult, zowel op als rond het veld.

Volgens Servische media was de drone een idee van Olsi Rama, broer van de Albanese premier Edi Rama. Die ontkent echter.

Albanese supporters waren niet welkom bij de wedstrijd. Dat ligt politiek te gevoelig wegens de situatie in Kosovo, door de Albanese meerderheid van de bevolking in 2008 eenzijdig uitgeroepen tot onafhankelijke republiek, die inmiddels door veel landen is erkend. Servië beschouwt deze Balkanstaat nog altijd als een autonome provincie. (KVDA)

Servië moet ook de komende twee thuisduels in de voorronde van het EK 2016 zonder publiek spelen (tegen Denemarken en Armenië). De voetbalbonden van Servië en Albanië kregen tevens een boete van 100.000 euro. De Servische voetbalbond maakte de uitspraak van de UEFA, die donderdag de zaak behandelde, zelf bekend.De Albanese voetbalbond noemt de beslissing van de tuchtcommissie van de UEFA een 'aanfluiting' en gaat in beroep. De bond voert aan dat de Albanese spelers in levensgevaar waren als gevolg van het onvermogen van de Servische autoriteiten om de menigte te bedwingen.Het EK-kwalificatieduel tussen Servië en Albanië op 14 oktober werd in de 41e minuut stopgezet nadat een drone het stadion van Partizan in Belgrado was binnengevlogen met een omstreden vlag van Groot-Albanië eraan. Het leidde tot tumult, zowel op als rond het veld.Volgens Servische media was de drone een idee van Olsi Rama, broer van de Albanese premier Edi Rama. Die ontkent echter. Albanese supporters waren niet welkom bij de wedstrijd. Dat ligt politiek te gevoelig wegens de situatie in Kosovo, door de Albanese meerderheid van de bevolking in 2008 eenzijdig uitgeroepen tot onafhankelijke republiek, die inmiddels door veel landen is erkend. Servië beschouwt deze Balkanstaat nog altijd als een autonome provincie. (KVDA)