Acht keer kampioen met Bayern München, zeven DFB-Pokals met de Beierse grootmacht en vooral de Champions Leaguewinst in 2013 onder Jupp Heynckes (1-2 voor 86.298 fans in Wembley in een Duits onderonsje met Borussia Dortmund), het zijn en blijven indrukwekkende statistieken die blijven vastkleven aan Bastian Schweinsteiger.

Bastian Schweinsteiger won de Champions League met Bayern München in 2013., BELGAIMAGE
Bastian Schweinsteiger won de Champions League met Bayern München in 2013. © BELGAIMAGE

Nadat hij op zijn veertiende zich aansloot bij de Rekordmeister was het Ottmar Hitzfeld die in november 2002 het talent - die bij de invallers veelal linksachter had gespeeld - na amper twee trainingen voor de leeuwen gooide als achttienjarige in de slotfase van het Champions Leagueduel tegenover RC Lens. Schweini toonde onmiddellijk zijn impact, met een assist enkele minuten later voor Markus Feulner.

Schweinsteiger maakte op zijn 18 zijn debuut voor Bayern München in de Champions League tegen Lens., BELGAIMAGE
Schweinsteiger maakte op zijn 18 zijn debuut voor Bayern München in de Champions League tegen Lens. © BELGAIMAGE

In 2014 volgde voor Schweinsteiger, die samen met boezemvriend Lukas Podolski op vrij jonge leeftijd al de kaap van 100 caps haalde voor de Mannschaft, een nieuw hoogtepunt. Want in Brazilië veroverde Duitsland de wereldtitel, door in de finale met 1-0 te winnen van Argentinië en Lionel Messi. Schweinsteiger geraakte in totaal aan 121 interlands, waarbij hij als middenvelder 24 keer scoorde. (Lees verder onder de foto's)

Lukas Podolski (l) en Schweinsteiger (r), beste vrienden voor het leven., BELGAIMAGE
Lukas Podolski (l) en Schweinsteiger (r), beste vrienden voor het leven. © BELGAIMAGE
De wereldbeker in 2014, nog een hoogtepunt in de indrukwekkende carrière van 'Basti'., BELGAIMAGE
De wereldbeker in 2014, nog een hoogtepunt in de indrukwekkende carrière van 'Basti'. © BELGAIMAGE

In september 2014 begon Basti een relatie met de Servische tennisspeelster Ana Ivanovic, met wie hij trouwde in Venetië op 12 juli 2016. Op 17 maart 2018 werd in Chicago zoon Luka geboren, op 30 augustus 2019 volgde er een tweede jongen, wiens naam nooit officieel werd gecommuniceerd.

'Schweini' met zijn vrouw en tennisster Ana Ivanovic., Icon Sport
'Schweini' met zijn vrouw en tennisster Ana Ivanovic. © Icon Sport

Op 13 juli 2015 raakte bekend dat Manchester United voor een driejarig contract een transfersom van 9 miljoen euro had neergeteld. De Mancunians stelden zo voor het eerst een Duitse prof op bij hun eerste elftal, want de voormalige A-kernspelers Markus Neumayr (ex-SV Zulte Waregem) en doelman Ron-Robert Zieler slaagden daar nooit in. Schweinsteiger wisselde na de voorbereiding rugnummer 23 voor zijn 31, waarmee hij succes had behaald in München. Maar het ging al snel mis in Manchester, want hij paste niet in de plannen van de nieuwe coach José Mourinho. Hij ging dan maar naar Amerika, naar MLS-club Chicago fire, waar hij 85 wedstrijden speelde, 8 keer scoorde en 10 assists gaf. Hij won evenwel geen prijs in de VS. Haast een zeldzaamheid in zijn rijkgevulde carrière.

Acht keer kampioen met Bayern München, zeven DFB-Pokals met de Beierse grootmacht en vooral de Champions Leaguewinst in 2013 onder Jupp Heynckes (1-2 voor 86.298 fans in Wembley in een Duits onderonsje met Borussia Dortmund), het zijn en blijven indrukwekkende statistieken die blijven vastkleven aan Bastian Schweinsteiger. Nadat hij op zijn veertiende zich aansloot bij de Rekordmeister was het Ottmar Hitzfeld die in november 2002 het talent - die bij de invallers veelal linksachter had gespeeld - na amper twee trainingen voor de leeuwen gooide als achttienjarige in de slotfase van het Champions Leagueduel tegenover RC Lens. Schweini toonde onmiddellijk zijn impact, met een assist enkele minuten later voor Markus Feulner.In 2014 volgde voor Schweinsteiger, die samen met boezemvriend Lukas Podolski op vrij jonge leeftijd al de kaap van 100 caps haalde voor de Mannschaft, een nieuw hoogtepunt. Want in Brazilië veroverde Duitsland de wereldtitel, door in de finale met 1-0 te winnen van Argentinië en Lionel Messi. Schweinsteiger geraakte in totaal aan 121 interlands, waarbij hij als middenvelder 24 keer scoorde. (Lees verder onder de foto's)In september 2014 begon Basti een relatie met de Servische tennisspeelster Ana Ivanovic, met wie hij trouwde in Venetië op 12 juli 2016. Op 17 maart 2018 werd in Chicago zoon Luka geboren, op 30 augustus 2019 volgde er een tweede jongen, wiens naam nooit officieel werd gecommuniceerd.Op 13 juli 2015 raakte bekend dat Manchester United voor een driejarig contract een transfersom van 9 miljoen euro had neergeteld. De Mancunians stelden zo voor het eerst een Duitse prof op bij hun eerste elftal, want de voormalige A-kernspelers Markus Neumayr (ex-SV Zulte Waregem) en doelman Ron-Robert Zieler slaagden daar nooit in. Schweinsteiger wisselde na de voorbereiding rugnummer 23 voor zijn 31, waarmee hij succes had behaald in München. Maar het ging al snel mis in Manchester, want hij paste niet in de plannen van de nieuwe coach José Mourinho. Hij ging dan maar naar Amerika, naar MLS-club Chicago fire, waar hij 85 wedstrijden speelde, 8 keer scoorde en 10 assists gaf. Hij won evenwel geen prijs in de VS. Haast een zeldzaamheid in zijn rijkgevulde carrière.