Seth De Witte (23), weer fit nadat hij alle ligamenten in zijn rechterenkel scheurde, begon bij KV Mechelen op de positie van de geblesseerde Kevin Geudens indrukwekkend aan het laatste deel van de reguliere competitie. Zo maakte hij in Eupen de beslissende goal, zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau. Aimé Anthuenis, zijn ex-trainer bij Lierse, is vol lof over De Witte.

De Witte lag tot medio 2010 onder contract bij Lierse, waar hij als box-to-boxspeler een belangrijke rol speelde in de ploeg die onder Aimé Anthuenis kampioen werd in tweede.

"Drie weken na mijn komst was hij dé speler van Lierse," zegt Anthuenis in Sport/Voetbalmagazine. "Ik zei toen tegen Maged Samy dat hij veel geld waard was en ik weet dat hij toen nog zware inspanningen deed om hem te kunnen houden, maar het was te laat. Zijn contract liep af en ik denk dat hij al getekend had voor KV Mechelen."

Fi Vanhoof, sportief directeur bij KV Mechelen, zegt: "Wij hadden hem al in de gaten vóór hij naar Lierse ging. Hij viel ons op omdat hij degelijk kan voetballen en omdat hij er stáát. Bij Lierse leerde hij ook de andere kant van de medaille kennen, hij werd eens uitgeleend aan Verbroedering Meldert."

Anthuenis: "Hij is een type dat moeilijk te vinden is: linksvoetig, 1,91 meter, jong en sterk. Het is zo iemand dat Anderlecht zoekt sinds Jelle Van Damme weg is. Een heel moderne voetballer met natuurlijke kracht, niet van in de fitness aan de dingen te hangen."

"Hij verdedigt voor de eigen zestien en tien seconden later verschijnt hij aan de overkant voor de goal. Met het hoofd is hij ontzettend sterk, zijn wilskracht is enorm en met zijn loopvermogen is negentig minuten blijven gaan voor hem geen enkel probleem."

"Ook als centrale verdediger en als linksback is hij bruikbaar, daar is hij behalve met Vandamme ook vergelijkbaar met Deschacht en Dheedene, maar ik vind dat hij het best rendeert op het middenveld. Volgens mij is hij binnen twee jaar een echte topper. Ik bedoel: een speler voor een topclub."

(KDR & CVDA)

Seth De Witte (23), weer fit nadat hij alle ligamenten in zijn rechterenkel scheurde, begon bij KV Mechelen op de positie van de geblesseerde Kevin Geudens indrukwekkend aan het laatste deel van de reguliere competitie. Zo maakte hij in Eupen de beslissende goal, zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau. Aimé Anthuenis, zijn ex-trainer bij Lierse, is vol lof over De Witte. De Witte lag tot medio 2010 onder contract bij Lierse, waar hij als box-to-boxspeler een belangrijke rol speelde in de ploeg die onder Aimé Anthuenis kampioen werd in tweede. "Drie weken na mijn komst was hij dé speler van Lierse," zegt Anthuenis in Sport/Voetbalmagazine. "Ik zei toen tegen Maged Samy dat hij veel geld waard was en ik weet dat hij toen nog zware inspanningen deed om hem te kunnen houden, maar het was te laat. Zijn contract liep af en ik denk dat hij al getekend had voor KV Mechelen." Fi Vanhoof, sportief directeur bij KV Mechelen, zegt: "Wij hadden hem al in de gaten vóór hij naar Lierse ging. Hij viel ons op omdat hij degelijk kan voetballen en omdat hij er stáát. Bij Lierse leerde hij ook de andere kant van de medaille kennen, hij werd eens uitgeleend aan Verbroedering Meldert." Anthuenis: "Hij is een type dat moeilijk te vinden is: linksvoetig, 1,91 meter, jong en sterk. Het is zo iemand dat Anderlecht zoekt sinds Jelle Van Damme weg is. Een heel moderne voetballer met natuurlijke kracht, niet van in de fitness aan de dingen te hangen." "Hij verdedigt voor de eigen zestien en tien seconden later verschijnt hij aan de overkant voor de goal. Met het hoofd is hij ontzettend sterk, zijn wilskracht is enorm en met zijn loopvermogen is negentig minuten blijven gaan voor hem geen enkel probleem." "Ook als centrale verdediger en als linksback is hij bruikbaar, daar is hij behalve met Vandamme ook vergelijkbaar met Deschacht en Dheedene, maar ik vind dat hij het best rendeert op het middenveld. Volgens mij is hij binnen twee jaar een echte topper. Ik bedoel: een speler voor een topclub." (KDR & CVDA)