Wordt de Primera Division amper twee weken na een spelersstaking opnieuw bedreigd? De voorzitter van FC Sevilla, José Maria del Nido, heeft zijn collega's, met uitzondering van Barcelona en Real Madrid, uitgenodigd voor een vergadering over de verdeling van televisiegelden. Del Nido vindt dat Barcelona en Real Madrid te veel aan televisierechten verdienen en wil daar met de hulp van zijn collega's paal en perk aan stellen. "We hebben de plicht om het Spaanse voetbal te redden," zei Del Nido volgens de krant El Mundo.

De Spaanse pers rekende uit dat Real en Barça meer krijgen dan de 18 andere eersteklassers samen.

Revolte

De vergadering vindt donderdag in Sevilla plaats. Het is nog niet duidelijk hoeveel clubvoorzitters op de uitnodiging in zullen gaan, maar een dergelijke revolte tegen de twee voetbalgiganten is ongezien in Spanje.

Nog volgens mediaberichten namen Real en Barça al contact op met verschillende andere clubs om hen af te raden zich bij het initiatief van Sevilla aan te sluiten.

Ongezien

Del Nido klaagt al jaren over het feit dat de Spaanse clubs hun televisierechten individueel verkopen. Barcelona en Real vangen vier keer meer dan de anderen en kunnen dus de duurste transfers en de vetste spelerslonen betalen. Toen afgelopen week bleek dat ook de nieuwe regels over radiorechten in het voordeel van de grote twee zullen uitdraaien, was de maat vol voor Del Nido.

"Onze competitie is niet alleen de grootste rotzooi van Europa, maar van de wereld", zei hij. "De groten worden alsmaar groter, de kleintjes worden uitgeperst." (DPA/KVDA)

Wordt de Primera Division amper twee weken na een spelersstaking opnieuw bedreigd? De voorzitter van FC Sevilla, José Maria del Nido, heeft zijn collega's, met uitzondering van Barcelona en Real Madrid, uitgenodigd voor een vergadering over de verdeling van televisiegelden. Del Nido vindt dat Barcelona en Real Madrid te veel aan televisierechten verdienen en wil daar met de hulp van zijn collega's paal en perk aan stellen. "We hebben de plicht om het Spaanse voetbal te redden," zei Del Nido volgens de krant El Mundo. De Spaanse pers rekende uit dat Real en Barça meer krijgen dan de 18 andere eersteklassers samen. Revolte De vergadering vindt donderdag in Sevilla plaats. Het is nog niet duidelijk hoeveel clubvoorzitters op de uitnodiging in zullen gaan, maar een dergelijke revolte tegen de twee voetbalgiganten is ongezien in Spanje. Nog volgens mediaberichten namen Real en Barça al contact op met verschillende andere clubs om hen af te raden zich bij het initiatief van Sevilla aan te sluiten. Ongezien Del Nido klaagt al jaren over het feit dat de Spaanse clubs hun televisierechten individueel verkopen. Barcelona en Real vangen vier keer meer dan de anderen en kunnen dus de duurste transfers en de vetste spelerslonen betalen. Toen afgelopen week bleek dat ook de nieuwe regels over radiorechten in het voordeel van de grote twee zullen uitdraaien, was de maat vol voor Del Nido. "Onze competitie is niet alleen de grootste rotzooi van Europa, maar van de wereld", zei hij. "De groten worden alsmaar groter, de kleintjes worden uitgeperst." (DPA/KVDA)