Torres kwam in januari 2011 voor de astronomische som van 60 miljoen euro over van Liverpool, maar kon bij de Blues nog geen potten breken. In een jaar tijd komt hij amper aan drie Premier Leaguegoals voor Chelsea. Van zo een dure goalgetter mag je meer verwachten.

Ook in het vooraanstaande Engelse voetbalprogramma Match of the Day was Torres op tweede Kerstdag een gespreksonderwerp. Gary Lineker en Alan Shearer, zelf twee legendarische goalgetters uit de Premier League, gaven de Spanjaard enkele tips mee.

"Ik heb ook zo een periode meegemaakt onder Bobby Robson", vertelde Shearer. "Robson zei tegen mij: 'Ik zie mijn nummer negen niet meer.' Daarmee bedoelde hij dat ik overal was, behalve op de plek waar ik moest zijn. In de box. Daarom zou ik aan Torres de raad geven: zorg dat je in de zestien bent, daar waar je gevaarlijk kan zijn en je kwaliteiten liggen. Want Torres is en blijft een fantastische doelpuntenmaker. Alleen zie je dat hij, ook tegen Fulham weer, overal komt meewerken. Op het middenveld en zelfs achterin. Hij doet dat goed, maar als een club 50 miljoen pond voor je neertelt, wil ze een spits die scoort. Torres zou dus beter niet te veel meer mee terug zakken op het middenveld, hij moet weer een nummer negen worden."

Gary Lineker zag nog een andere reden voor het mindere presteren van Torres: "Het is ook moeilijk als je voelt dat de trainer niet helemaal achter je staat. Zeker als spits." (MS)

Torres kwam in januari 2011 voor de astronomische som van 60 miljoen euro over van Liverpool, maar kon bij de Blues nog geen potten breken. In een jaar tijd komt hij amper aan drie Premier Leaguegoals voor Chelsea. Van zo een dure goalgetter mag je meer verwachten. Ook in het vooraanstaande Engelse voetbalprogramma Match of the Day was Torres op tweede Kerstdag een gespreksonderwerp. Gary Lineker en Alan Shearer, zelf twee legendarische goalgetters uit de Premier League, gaven de Spanjaard enkele tips mee. "Ik heb ook zo een periode meegemaakt onder Bobby Robson", vertelde Shearer. "Robson zei tegen mij: 'Ik zie mijn nummer negen niet meer.' Daarmee bedoelde hij dat ik overal was, behalve op de plek waar ik moest zijn. In de box. Daarom zou ik aan Torres de raad geven: zorg dat je in de zestien bent, daar waar je gevaarlijk kan zijn en je kwaliteiten liggen. Want Torres is en blijft een fantastische doelpuntenmaker. Alleen zie je dat hij, ook tegen Fulham weer, overal komt meewerken. Op het middenveld en zelfs achterin. Hij doet dat goed, maar als een club 50 miljoen pond voor je neertelt, wil ze een spits die scoort. Torres zou dus beter niet te veel meer mee terug zakken op het middenveld, hij moet weer een nummer negen worden." Gary Lineker zag nog een andere reden voor het mindere presteren van Torres: "Het is ook moeilijk als je voelt dat de trainer niet helemaal achter je staat. Zeker als spits." (MS)