De Oekraïner Andriy Shevchenko zet een punt achter zijn interlandcarrière. Dat verklaarde de 35-jarige spits nadat hij met OekraÏne uitgeschakeld werd op Euro 2012.

In de laatste groepswedstrijd verloren Shevchenko en co met 0-1 van Engeland. Shevchenko wil nog één vriendschappelijke interland spelen om afscheid te nemen van het Oekraïense publiek. "Maar dit was mijn laatste toernooi, mijn laatste grote wedstrijd."

Shevchenko speelde 111 interlands en scoorde daarin 48 keer. Op Euro 2012 nam de Gouden Bal van 2004 beide doelpunten voor zijn rekening in de 2-1 zege tegen Zweden. Tegen Engeland startte hij wegens een knieblessure op de bank. Twintig minuten voor tijd viel hij wel in, maar hij kon het tij niet keren.

In 2006 bereikte Shevchenko met Oekraïne de kwartfinales van de Wereldbeker in Duitsland.

Naast Andriy Shevchenko zet ook aanvaller Andrey Voronin een punt achter zijn interlandcarrière. "Ik had die beslissing al eerder genomen", verklaarde de 32-jarige speler van het Russische Dynamo Moskou. "Ik wil me op mijn carrière bij mijn club concentreren. Ik ben niet meer van de jongste en kan beide rollen niet meer combineren", lichtte hij zijn beslissing toe. (Belga/INM)
Shevcheno in actie op Euro 2012:

De Oekraïner Andriy Shevchenko zet een punt achter zijn interlandcarrière. Dat verklaarde de 35-jarige spits nadat hij met OekraÏne uitgeschakeld werd op Euro 2012. In de laatste groepswedstrijd verloren Shevchenko en co met 0-1 van Engeland. Shevchenko wil nog één vriendschappelijke interland spelen om afscheid te nemen van het Oekraïense publiek. "Maar dit was mijn laatste toernooi, mijn laatste grote wedstrijd." Shevchenko speelde 111 interlands en scoorde daarin 48 keer. Op Euro 2012 nam de Gouden Bal van 2004 beide doelpunten voor zijn rekening in de 2-1 zege tegen Zweden. Tegen Engeland startte hij wegens een knieblessure op de bank. Twintig minuten voor tijd viel hij wel in, maar hij kon het tij niet keren. In 2006 bereikte Shevchenko met Oekraïne de kwartfinales van de Wereldbeker in Duitsland. Naast Andriy Shevchenko zet ook aanvaller Andrey Voronin een punt achter zijn interlandcarrière. "Ik had die beslissing al eerder genomen", verklaarde de 32-jarige speler van het Russische Dynamo Moskou. "Ik wil me op mijn carrière bij mijn club concentreren. Ik ben niet meer van de jongste en kan beide rollen niet meer combineren", lichtte hij zijn beslissing toe. (Belga/INM) Shevcheno in actie op Euro 2012: