Shkodran Mustafi, de 23-jarige centrale verdediger van Valencia, staat op het verlanglijstje van Manchester United, Bayern München en FC Barcelona. Hij heeft momenteel een marktwaarde van 20 miljoen euro, maar zijn club lijkt niet zinnens om hem te laten gaan voor minder dan de opstapclausule van ... 50 miljoen euro.

Mustafi, die Albanese roots heeft, heeft er al een interessant traject op zitten: opgeleid bij Hamburger SV, in 2009 op 17-jarige leeftijd naar Everton verhuisd, in 2012 naar Sampdoria en sinds de zomer van 2014 bij Valencia.

'Bij Everton werkte ik met David Moyes, een goed mens. Het frustrerende was dat ik nooit mocht debuteren in de basiself, maar ik groeide er wel als persoon. Mijn hersenen zijn ouder dan ik.'

Met Duitsland, waar hij al van bij de U15 speelde, won hij in Brazilië bovendien het WK. In de achtste finale tegen Algerije (2-1) viel hij wel uit met een spierblessure. 'Het WK winnen was een droom, maar het brengt ook veel druk met zich mee omdat de mensen verwachten dat je op het veld laat zien dat je een wereldkampioen bent.' Dat lukt dus vrij aardig.

Shkodran Mustafi, de 23-jarige centrale verdediger van Valencia, staat op het verlanglijstje van Manchester United, Bayern München en FC Barcelona. Hij heeft momenteel een marktwaarde van 20 miljoen euro, maar zijn club lijkt niet zinnens om hem te laten gaan voor minder dan de opstapclausule van ... 50 miljoen euro. Mustafi, die Albanese roots heeft, heeft er al een interessant traject op zitten: opgeleid bij Hamburger SV, in 2009 op 17-jarige leeftijd naar Everton verhuisd, in 2012 naar Sampdoria en sinds de zomer van 2014 bij Valencia. 'Bij Everton werkte ik met David Moyes, een goed mens. Het frustrerende was dat ik nooit mocht debuteren in de basiself, maar ik groeide er wel als persoon. Mijn hersenen zijn ouder dan ik.' Met Duitsland, waar hij al van bij de U15 speelde, won hij in Brazilië bovendien het WK. In de achtste finale tegen Algerije (2-1) viel hij wel uit met een spierblessure. 'Het WK winnen was een droom, maar het brengt ook veel druk met zich mee omdat de mensen verwachten dat je op het veld laat zien dat je een wereldkampioen bent.' Dat lukt dus vrij aardig.