Diego Simeone is een trainer die leeft in het nu. Letterlijk. Alleen de volgende wedstrijd telt. Partido a partido. Van duel tot duel, van finale naar finale. Niet verder kijken dan de eerstvolgende opdracht. Die is het belangrijkst. Die maakt namelijk het verschil tussen, zoals Simeone het zelf zegt, leven en dood.

Niemand binnen de club mag dus met journalisten over de toekomst praten. Die bestaat niet in Simeone's wereld. "Ik ga ervanuit dat ze me morgen zullen ontslaan", aldus de Argentijn. "Daarom ben ik alleen maar geïnteresseerd in het winnen van de volgende wedstrijd. Dat is hoe ik in het leven sta."

Met korte individuele gesprekjes, vaak niet langer dan een minuut, probeert hij in de dagen voor een nieuwe confrontatie in de hoofden van zijn spelers te kruipen. Met effect. "Hij heeft onze manier van denken veranderd", bevestigt Diego Costa, de tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaanse spits. "Hij eist van ons dat we elke wedstrijd beleven alsof het de laatste negentig minuten uit ons leven zijn."

Lees het volledige verhaal over Diego Simeone deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Diego Simeone is een trainer die leeft in het nu. Letterlijk. Alleen de volgende wedstrijd telt. Partido a partido. Van duel tot duel, van finale naar finale. Niet verder kijken dan de eerstvolgende opdracht. Die is het belangrijkst. Die maakt namelijk het verschil tussen, zoals Simeone het zelf zegt, leven en dood. Niemand binnen de club mag dus met journalisten over de toekomst praten. Die bestaat niet in Simeone's wereld. "Ik ga ervanuit dat ze me morgen zullen ontslaan", aldus de Argentijn. "Daarom ben ik alleen maar geïnteresseerd in het winnen van de volgende wedstrijd. Dat is hoe ik in het leven sta." Met korte individuele gesprekjes, vaak niet langer dan een minuut, probeert hij in de dagen voor een nieuwe confrontatie in de hoofden van zijn spelers te kruipen. Met effect. "Hij heeft onze manier van denken veranderd", bevestigt Diego Costa, de tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaanse spits. "Hij eist van ons dat we elke wedstrijd beleven alsof het de laatste negentig minuten uit ons leven zijn."Lees het volledige verhaal over Diego Simeone deze week in Sport/Voetbalmagazine.