Simon Mignolet, de Belgische doelman van het Engelse Sunderland FC, wordt (voorlopig) naar de bank verwezen. De Schot Craig Gordon startte dinsdag tegen Tottenham Hotspur voor het eerst dit seizoen in de basis bij Sunderland en zette meteen een glansprestatie neer.

Gordon had een groot aandeel in het 1-1 gelijkspel van Sunderland op het veld van Tottenham, de zesde in de Premier League.

"Craig bewees opnieuw dat hij een zeer goede doelman is," zegt manager Steve Bruce op de clubwebsite. "Hij blijft onze nummer één."

In de voorbereiding op het huidige seizoen was Gordon geblesseerd uitgevallen. Mignolet verving hem met verve. Bruce erkent dat ook.

"Maar ik kon niet langer om Craig heen," aldus Bruce. "Wat ik niet wou doen, is Simon uit het team halen na de 5-0 tegen Newcastle United. We hebben geprobeerd hem een beetje te beschermen."

Simon Mignolet, de Belgische doelman van het Engelse Sunderland FC, wordt (voorlopig) naar de bank verwezen. De Schot Craig Gordon startte dinsdag tegen Tottenham Hotspur voor het eerst dit seizoen in de basis bij Sunderland en zette meteen een glansprestatie neer. Gordon had een groot aandeel in het 1-1 gelijkspel van Sunderland op het veld van Tottenham, de zesde in de Premier League. "Craig bewees opnieuw dat hij een zeer goede doelman is," zegt manager Steve Bruce op de clubwebsite. "Hij blijft onze nummer één." In de voorbereiding op het huidige seizoen was Gordon geblesseerd uitgevallen. Mignolet verving hem met verve. Bruce erkent dat ook. "Maar ik kon niet langer om Craig heen," aldus Bruce. "Wat ik niet wou doen, is Simon uit het team halen na de 5-0 tegen Newcastle United. We hebben geprobeerd hem een beetje te beschermen."