Situatie Van Persie verontrust aandeelhouders van Arsenal

© PRESSASSOCIATION

Alisher Usmanov en Farhad Moshiri hebben in een brief aan eigenaar Stan Kroenke hun bezorgdheid geuit over de manier waarop hij de club leidt.

Alisher Usmanov en Farhad Moshiri, twee grote aandeelhouders van Arsenal, hebben in een brief aan eigenaar Stan Kroenke hun bezorgdheid geuit over de manier waarop hij de club leidt, nu ook sterspeler Robin van Persie weigert om zijn contract te verlengen.

Van Persie, wiens contract nog loopt tot 2013, wil niet bijtekenen omdat “hij en de club het op vele vlakken oneens zijn over de weg die de club moet opgaan.”

In hun brief, die persagentschap Associated Press in handen kreeg, schrijven Usmanov en Moshiri aan Kroenke: “Opnieuw verliezen we een sleutelspeler omdat we er niet in slagen hem te overtuigen van onze toekomstvisie en hem het vertrouwen te geven dat we prijzen kunnen winnen. Welke garantie is er dat dit niet blijft gebeuren in de toekomst,” vragen ze.

Usmanov en Moshiri, die samen net geen 30 procent van de aandelen van de Londense club in handen hebben, vrezen ook dat hun club nog lang op een prijs zal moeten wachten, onder andere omdat topspelers die de club verlaten, vervangen worden door goedkopere spelers.

De afgelopen jaren trokken verschillende vedetten de deur bij Arsenal achter zich dicht, vaak uit onvrede met het uitblijven van prijzen. Zo trok Cesc Fabregas vorig seizoen naar Barcelona en ging Samir Nasri voor concurrent Manchester City voetballen. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content