Een 1-1-gelijkspel tegen Metalist Charkiv volstond voor Sjachtor Donetsk om zichzelf op te volgen als beste ploeg van Oekraïne. In de eigen Donbass Arena kwam het team vijf minuten voor de rust op achterstand, maar Ilsinho voorkwam de tweede seizoensnederlaag.

Sjachtor telt nu 71 punten uit 26 competitieduels. Dat zijn er vijftien meer dan Metalist Charkiv en Dynamo Kiev. Met nog vier wedstrijden voor de boeg is de kloof zo onoverbrugbaar. De strijd om de tweede plaats ligt wel nog helemaal open. Dynamo Kiev en Metalist Kharkiv hebben 56 punten, al is het doelsaldo voorlopig licht in het voordeel van Kiev.

Sjachtor daverde als een pletwals door de competitie, want ze verloren slechts een keer en speelden maar twee keer gelijk. De ploeg van de Roemeense topcoach Mircea Lucescu (67) - die in maart zijn overeenkomst liet openbreken voor nog eens twee seizoenen en al sinds 2004 in Donetsk werkt - liet ook op internationaal niveau al mooie dingen zien. Zo wonnen de Oekraïners in 2009 de Europa League. Volgend jaar is Sjachtor rechtstreeks geplaatst voor de Champions League. "Ik denk dat we almaar dichter bij het niveau van de Europese topclubs komen", beweert Lucescu. "Ik weet zeker dat we onze grenzen straks opnieuw kunnen verleggen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen."

Een 1-1-gelijkspel tegen Metalist Charkiv volstond voor Sjachtor Donetsk om zichzelf op te volgen als beste ploeg van Oekraïne. In de eigen Donbass Arena kwam het team vijf minuten voor de rust op achterstand, maar Ilsinho voorkwam de tweede seizoensnederlaag. Sjachtor telt nu 71 punten uit 26 competitieduels. Dat zijn er vijftien meer dan Metalist Charkiv en Dynamo Kiev. Met nog vier wedstrijden voor de boeg is de kloof zo onoverbrugbaar. De strijd om de tweede plaats ligt wel nog helemaal open. Dynamo Kiev en Metalist Kharkiv hebben 56 punten, al is het doelsaldo voorlopig licht in het voordeel van Kiev.Sjachtor daverde als een pletwals door de competitie, want ze verloren slechts een keer en speelden maar twee keer gelijk. De ploeg van de Roemeense topcoach Mircea Lucescu (67) - die in maart zijn overeenkomst liet openbreken voor nog eens twee seizoenen en al sinds 2004 in Donetsk werkt - liet ook op internationaal niveau al mooie dingen zien. Zo wonnen de Oekraïners in 2009 de Europa League. Volgend jaar is Sjachtor rechtstreeks geplaatst voor de Champions League. "Ik denk dat we almaar dichter bij het niveau van de Europese topclubs komen", beweert Lucescu. "Ik weet zeker dat we onze grenzen straks opnieuw kunnen verleggen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen."