Slap Racing Genk uit de Europa League na 0-2 tegen Anzji

Racing Genk heeft in de 16de finale van de Europa League met 0-2 verloren van het Russische Anzji Machatsjkala. Dat betekent dat het in de Europa afgelopen is met de Limburgers.

KRC Genk heeft het Europese toneel verlaten na een bijzonder zwakke partij in de terugmatch van de zestiende finales van de Europa League tegen Anzji Makhachkala. In eigen huis creëerden de Limburgers amper kansen, een 0-2 nederlaag was het gevolg.

Knullige own-goal

De heenwedstrijd was vorige week in Rusland op 0-0 geëindigd.

Voor kersvers Genktrainer Emilio Ferrera werd het een debuut om snel te vergeten. De wedstrijd begon zoals ze vorige week 90 minuten lang gespeeld werd: zonder veel kansen of hoogstaand voetbal. In de eerste helft waren er nauwelijks gevaarlijke fases te tellen, de 0-0 was dan ook een logische ruststand.

Even na het uur, in minuut 64, kreeg Genk het deksel op de neus. Derrick Tshimanga maakte een knullige owngoal na een eerder zwakke voorzet van Oleksandr Alijev. 19 minuten voor tijd zorgde Oleksandr Alijev voor de genadeslag via een snelle tegenaanval. Nadat Rasim Tagirbekov in de 81e minuut rood gekregen had, ontwikkelde Genk met een man meer nog wel enigszins aanvalsdruk, maar toen was het kalf al verdronken.

Play-offs

Genk krijgt nu de kans om zich de komende weken voluit te concentreren op het behalen van een plek in play-off I. In de Jupiler Pro League staan de Limburgers zesde met 41 punten, maar AA Gent volgt al op drie punten (38) met nog drie speeldagen te gaan in de reguliere competitie. (Belga/TV)