De Bruyne dwong afgelopen zaterdag met de nationale ploeg in Brussel de WK-kwalificatie af met een 3-1 zege tegen Estland, waarbij hij goed was voor een assist. Ook dinsdag op bezoek in Wales zette 'KDB' de lijnen uit en scoorde hij de Belgische treffer in het 1-1 gelijkspel. 'Maar helaas kreeg Kevin een positieve coronatest in België en heeft hij tien dagen (isolatie) nodig', zei Guardiola vrijdag.

City zal het dus minstens de komende anderhalve week zonder zijn draaischijf op het middenveld moeten doen, die dit seizoen nog wat zoekende was maar de laatste weken weer naar zijn beste niveau groeide. De Engelse kampioen ontvangt zondag op de twaalfde speeldag van de Premier League Everton. Woensdag komt Paris Saint-Germain in de Champions League naar Manchester.

De Bruyne dwong afgelopen zaterdag met de nationale ploeg in Brussel de WK-kwalificatie af met een 3-1 zege tegen Estland, waarbij hij goed was voor een assist. Ook dinsdag op bezoek in Wales zette 'KDB' de lijnen uit en scoorde hij de Belgische treffer in het 1-1 gelijkspel. 'Maar helaas kreeg Kevin een positieve coronatest in België en heeft hij tien dagen (isolatie) nodig', zei Guardiola vrijdag. City zal het dus minstens de komende anderhalve week zonder zijn draaischijf op het middenveld moeten doen, die dit seizoen nog wat zoekende was maar de laatste weken weer naar zijn beste niveau groeide. De Engelse kampioen ontvangt zondag op de twaalfde speeldag van de Premier League Everton. Woensdag komt Paris Saint-Germain in de Champions League naar Manchester.