S/VM: Zondag keer je terug naar Brugge. Speciaal voor jou?

Trond Sollied: "Helemaal niet. Weet je wanneer ik aan Brugge zal beginnen te denken? Vrijdag, twee dagen voor de match. Het zijn de supporters en de pers die daarop focussen. Ik heb daar de tijd niet voor. Al mijn energie gaat naar het werk met mijn ploeg, niet naar de tegenstander. Vrijdag zal ik het met mijn spelers over Club Brugge hebben. Twee minuten. Maximum."

S/VM: Je hebt bij je terugkeer gezegd dat je van AA Gent een Belgisch kampioen zou maken.

"Ik denk niet dat het voor dit seizoen zal zijn. Dan zou alles moeten meezitten: weinig geblesseerden, weinig geschorsten en af en toe wat geluk."

S/VM: Is deze groep de beste die je ooit had in Gent?

(categoriek) "Zeer zeker. Ten opzichte van mijn twee vorige passages is Gent nu bovendien niet verplicht om spelers te verkopen."

S/VM: Tegenover RC Genk, Anderlecht, Standard en Club Brugge hebben jullie het voordeel dat jullie niet Europees moeten spelen.

"Een voordeel? Vind je dat? In een Europese match leert de hele ploeg en worden de spelers beter."

S/VM: Maar ze vermoeien zich ook...

"Stop, stop! Als je niet in staat bent om twee wedstrijden op een week te spelen, houd dan onmiddellijk op met voetballen! Ik zou graag hebben dat clubs die vermoeidheid niet als excuus gebruiken als het in de competitie even niet meezit. Als de spelers nu al vermoeid zijn..." (zucht)

S/VM: Gent heeft de beste aanval in de competitie. Omdat Gent de meest offensief denkende trainer heeft?

"Vooral omdat ik maak dat de hele ploeg aanvalt." (PiD)

S/VM: Zondag keer je terug naar Brugge. Speciaal voor jou?Trond Sollied: "Helemaal niet. Weet je wanneer ik aan Brugge zal beginnen te denken? Vrijdag, twee dagen voor de match. Het zijn de supporters en de pers die daarop focussen. Ik heb daar de tijd niet voor. Al mijn energie gaat naar het werk met mijn ploeg, niet naar de tegenstander. Vrijdag zal ik het met mijn spelers over Club Brugge hebben. Twee minuten. Maximum."S/VM: Je hebt bij je terugkeer gezegd dat je van AA Gent een Belgisch kampioen zou maken."Ik denk niet dat het voor dit seizoen zal zijn. Dan zou alles moeten meezitten: weinig geblesseerden, weinig geschorsten en af en toe wat geluk."S/VM: Is deze groep de beste die je ooit had in Gent?(categoriek) "Zeer zeker. Ten opzichte van mijn twee vorige passages is Gent nu bovendien niet verplicht om spelers te verkopen."S/VM: Tegenover RC Genk, Anderlecht, Standard en Club Brugge hebben jullie het voordeel dat jullie niet Europees moeten spelen."Een voordeel? Vind je dat? In een Europese match leert de hele ploeg en worden de spelers beter."S/VM: Maar ze vermoeien zich ook..."Stop, stop! Als je niet in staat bent om twee wedstrijden op een week te spelen, houd dan onmiddellijk op met voetballen! Ik zou graag hebben dat clubs die vermoeidheid niet als excuus gebruiken als het in de competitie even niet meezit. Als de spelers nu al vermoeid zijn..." (zucht) S/VM: Gent heeft de beste aanval in de competitie. Omdat Gent de meest offensief denkende trainer heeft?"Vooral omdat ik maak dat de hele ploeg aanvalt." (PiD)