Tot de laatste snik moet Lierse kampen om de degradatiestrijd te ontlopen. Daar kon de komst van Trond Sollied niets aan veranderen, maar desondanks is hij uiterlijk nog altijd de rust zelve. Sport/Voetbalmagazine sprak met hem.

S/VM: Altijd gaan voor een win-winsituatie' is een van uw favoriete uitspraken. Waar zit die win-winsituatie in dit avontuur?Sollied: "Toen ik ja zei tegen Lierse, had ik daar twee redenen voor. Het aanbod kwam me qua timing goed uit. Wegens familiale redenen kon ik niet weg uit België. En toen Lierse me vroeg, vond ik hier een enorme uitdaging. Ik dacht: ik ga er voor, we zien wel hoe het afloopt. Had ik dit niet als een uitdaging gezien, dan had ik het niet gedaan."

Een paar weken eerder werd u gevraagd welke uw volgende club zou zijn. Uw antwoord was: 'Een club die meedoet voor de prijzen en bij voorkeur in een land waar ik nog niet gewerkt heb.' Lierse doet niet mee voor de prijzen en u hebt in België al vaker gewerkt.

"Dat meende ik op dat moment ook. Maar toen ik op privévlak nieuws kreeg, was het voor mij duidelijk dat ik mijn gezin hier niet kon achterlaten. Zonder die privéverwikkelingen zat ik nu niet in België, maar in een land waar ik voorheen nog niet gewerkt heb en bij een club die meedoet voor de prijzen."

Heeft Club Brugge u in die periode ook gecontacteerd?

"Ik heb met niemand van Club gesproken."

Blijft u door uw privésituatie ook volgend seizoen in België?

"Dat weet ik op dit moment nog niet. Verwacht niet dat ik voor eind mei zal zeggen wat ik straks doe."

(Geert Foutré)

Tot de laatste snik moet Lierse kampen om de degradatiestrijd te ontlopen. Daar kon de komst van Trond Sollied niets aan veranderen, maar desondanks is hij uiterlijk nog altijd de rust zelve. Sport/Voetbalmagazine sprak met hem.S/VM: Altijd gaan voor een win-winsituatie' is een van uw favoriete uitspraken. Waar zit die win-winsituatie in dit avontuur?Sollied: "Toen ik ja zei tegen Lierse, had ik daar twee redenen voor. Het aanbod kwam me qua timing goed uit. Wegens familiale redenen kon ik niet weg uit België. En toen Lierse me vroeg, vond ik hier een enorme uitdaging. Ik dacht: ik ga er voor, we zien wel hoe het afloopt. Had ik dit niet als een uitdaging gezien, dan had ik het niet gedaan." Een paar weken eerder werd u gevraagd welke uw volgende club zou zijn. Uw antwoord was: 'Een club die meedoet voor de prijzen en bij voorkeur in een land waar ik nog niet gewerkt heb.' Lierse doet niet mee voor de prijzen en u hebt in België al vaker gewerkt. "Dat meende ik op dat moment ook. Maar toen ik op privévlak nieuws kreeg, was het voor mij duidelijk dat ik mijn gezin hier niet kon achterlaten. Zonder die privéverwikkelingen zat ik nu niet in België, maar in een land waar ik voorheen nog niet gewerkt heb en bij een club die meedoet voor de prijzen." Heeft Club Brugge u in die periode ook gecontacteerd? "Ik heb met niemand van Club gesproken." Blijft u door uw privésituatie ook volgend seizoen in België? "Dat weet ik op dit moment nog niet. Verwacht niet dat ik voor eind mei zal zeggen wat ik straks doe." (Geert Foutré)