De Spaanse voetbalfederatie (RFEF) heeft de klassieker tussen de aartsrivalen Barcelona en Real Madrid verschoven naar half december. Dat melden Spaanse media. De immer beladen topper stond voor 26 oktober in Camp Nou op het programma. Door de aanhoudende onlusten in Catalonië, met Barcelona als hoofdstad, vanwege de veroordeling tot celstraffen van negen proseparatistische leiders is El Clasico nu verplaatst naar 18 december.

La Liga diende woensdag een verzoek in om het tweeluik tussen Barcelona en Real Madrid om te draaien. Op 26 oktober zou het duel dan in Madrid plaatsvinden en op 1 maart in Barcelona. De RFEF vond dat echter geen goed idee en koos voor uitstel, in de hoop dat over twee maanden de rust in Catalonië is teruggekeerd. Ook Barcelona en Real Madrid zagen een ruil van de onderlinge wedstrijden niet zitten.

Lees ook:

Ex-Barçaspeler Oleguer over de hang naar Catalaanse autonomie: 'Ik kijk nooit naar wedstrijden van Spanje'

De Spaanse voetbalfederatie (RFEF) heeft de klassieker tussen de aartsrivalen Barcelona en Real Madrid verschoven naar half december. Dat melden Spaanse media. De immer beladen topper stond voor 26 oktober in Camp Nou op het programma. Door de aanhoudende onlusten in Catalonië, met Barcelona als hoofdstad, vanwege de veroordeling tot celstraffen van negen proseparatistische leiders is El Clasico nu verplaatst naar 18 december.La Liga diende woensdag een verzoek in om het tweeluik tussen Barcelona en Real Madrid om te draaien. Op 26 oktober zou het duel dan in Madrid plaatsvinden en op 1 maart in Barcelona. De RFEF vond dat echter geen goed idee en koos voor uitstel, in de hoop dat over twee maanden de rust in Catalonië is teruggekeerd. Ook Barcelona en Real Madrid zagen een ruil van de onderlinge wedstrijden niet zitten.Lees ook:Ex-Barçaspeler Oleguer over de hang naar Catalaanse autonomie: 'Ik kijk nooit naar wedstrijden van Spanje'