Volgens diverse Spaanse media zou Bartomeu zelf, net als algemeen directeur Oscar Grau en hoofd juridische diensten Roma Gomez Ponti, zijn gearresteerd.

In september vorig jaar kwam al naar buiten dat Bartomeu werd verdacht van corruptie. De voormalige voorzitter zou een pr-bedrijf hebben ingehuurd om zijn tegenstanders op sociale media in een slecht daglicht te stellen. De zaak werd 'Barça-gate' genoemd. Bewijs voor de lastercampagne werd er destijds niet gevonden.

Bartomeu nam eind oktober ontslag als voorzitter. Hij was afgelopen zomer ook al onder vuur gekomen tijdens de contractsaga van Lionel Messi. De Argentijnse sterspeler van de Blaugrana wilde niet bijtekenen, maar Bartomeu weigerde hem te laten vertrekken.

Er is nog geen officieel statement van de club.

Volgens diverse Spaanse media zou Bartomeu zelf, net als algemeen directeur Oscar Grau en hoofd juridische diensten Roma Gomez Ponti, zijn gearresteerd.In september vorig jaar kwam al naar buiten dat Bartomeu werd verdacht van corruptie. De voormalige voorzitter zou een pr-bedrijf hebben ingehuurd om zijn tegenstanders op sociale media in een slecht daglicht te stellen. De zaak werd 'Barça-gate' genoemd. Bewijs voor de lastercampagne werd er destijds niet gevonden. Bartomeu nam eind oktober ontslag als voorzitter. Hij was afgelopen zomer ook al onder vuur gekomen tijdens de contractsaga van Lionel Messi. De Argentijnse sterspeler van de Blaugrana wilde niet bijtekenen, maar Bartomeu weigerde hem te laten vertrekken.Er is nog geen officieel statement van de club.