Op 20 augustus trekt ook de Spaanse voetbalcompetitie zich op gang, maar de kans bestaat dat de start wordt uitgesteld. De spelersvakbond AFE roept op tot een staking uit protest tegen het uitblijven van een akkoord over betere arbeidsvoorwaarden voor de spelers.
Ze klagen onder meer aan dat heel wat clubs hun financiële verplichtingen tegenover de spelers niet nakomen.

"We zijn unaniem in onze beslissing," zei AFE-voorzitter Luis Rubiales. "De competitie zal niet starten vooraleer een nieuwe overeenkomst ondertekend is." Onder anderen Iker Casillas (Real Madrid) en Carles Puyol (FC Barcelona) hebben al toegezegd om mee te staken.

Als het dreigement wordt uitgevoerd, zal volgend weekend niet worden gevoetbald in de Primera en Segunda Division. (Belga/KVDA)

Op 20 augustus trekt ook de Spaanse voetbalcompetitie zich op gang, maar de kans bestaat dat de start wordt uitgesteld. De spelersvakbond AFE roept op tot een staking uit protest tegen het uitblijven van een akkoord over betere arbeidsvoorwaarden voor de spelers. Ze klagen onder meer aan dat heel wat clubs hun financiële verplichtingen tegenover de spelers niet nakomen. "We zijn unaniem in onze beslissing," zei AFE-voorzitter Luis Rubiales. "De competitie zal niet starten vooraleer een nieuwe overeenkomst ondertekend is." Onder anderen Iker Casillas (Real Madrid) en Carles Puyol (FC Barcelona) hebben al toegezegd om mee te staken. Als het dreigement wordt uitgevoerd, zal volgend weekend niet worden gevoetbald in de Primera en Segunda Division. (Belga/KVDA)