Angel María Villar Llona stond tot twee weken geleden aan het hoofd van de Spaanse Voetbalbond, maar werd op 18 juli aangehouden op verdenking van corruptie, valsheid in geschrifte en verduistering. Sindsdien zit hij, net als zijn zoon Gorka Villar, in de gevangenis. Vorige week (25 juli) schorste het Spaanse Ministerie van Sport de 67-jarige Baskische voorzitter voor één jaar.

Een Spaanse rechter besliste vandaag, maandag 31 juli, dat Villar en zijn zoon weer uit de gevangenis mogen. Ze moeten dan wel een borgsom van respectievelijk 300.000 en 150.000 euro betalen. Bovendien wordt hun paspoort ingetrokken en mogen ze het Spaanse grondgebied niet verlaten.

Angel María Villar Llona stond tot twee weken geleden aan het hoofd van de Spaanse Voetbalbond, maar werd op 18 juli aangehouden op verdenking van corruptie, valsheid in geschrifte en verduistering. Sindsdien zit hij, net als zijn zoon Gorka Villar, in de gevangenis. Vorige week (25 juli) schorste het Spaanse Ministerie van Sport de 67-jarige Baskische voorzitter voor één jaar.Een Spaanse rechter besliste vandaag, maandag 31 juli, dat Villar en zijn zoon weer uit de gevangenis mogen. Ze moeten dan wel een borgsom van respectievelijk 300.000 en 150.000 euro betalen. Bovendien wordt hun paspoort ingetrokken en mogen ze het Spaanse grondgebied niet verlaten.