Spaanse voetbalbond legt competitie stil na dispuut over tv-rechten

© Reuters

De Spaanse Voetbalbond (RFEF) heeft bekendgemaakt dat alle nationale competities vanaf 16 mei voor onbepaalde tijd stilgelegd zullen worden. De bond is in een dispuut met de Spaanse regering gewikkeld over de verkoop van de tv-rechten.

Als er in tussentijd geen vergelijk komt, en als de bond voet bij stuk houdt, komen de twee laatste speeldagen van de Primera Division in gevaar. Die gaan door op zondag 17 mei en zaterdag 23 mei. Ook de bekerfinale tussen FC Barcelona en Athletic Bilbao, op 30 mei in Camp Nou, komt op de helling te staan.

‘Onvoldoende gehoord’

De RFEF is niet tevreden met het haar toegekende deel van de tv-inkomsten. Vorige week werd een nieuwe wet ingediend door de Spaanse regering betreffende het collectief onderhandelen van de tv-rechten. De wet, die nog moet goedgekeurd worden door het parlement, heeft tot doel om gelden voortaan evenwichtiger te verdelen over de twee hoogste profniveaus. Tot nu toe verkochten clubs als Real Madrid en FC Barcelona zelf hun rechten.

De Spaanse Voetbalbond, die vindt dat hij in de hele kwestie onvoldoende gehoord is, staat naar eigen zeggen wel nog open voor dialoog.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content