'Spanje gaat zonder spits spelen'

04/06/14 om 10:03 - Bijgewerkt om 10:03

Bron: Sportmagazine

Met Diego Costa in de kern heeft Spanje eindelijk de nummer 9 naar wie het al zo lang zoekt. Of denkt Vicente Del Bosque daar anders over?

'Spanje gaat zonder spits spelen'

© BelgaImage

De laatste twee grote toernooien - het WK 2010 en het EK 2012 - werkte Spanje af zonder een echte nummer 9, een type dat weegt op een verdediging en oorlog maakt in de zestien meter.

Nu zijn de mogelijkheden daar plots legio: de tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan Diego Costa werd kampioen met Atlético Madrid, Alvaro Negredo leverde zijn bijdrage in de titel van Manchester City en Fernando Llorente stond in Italië op het hoogste schavotje met Juventus.

Hoewel van die drie alleen Costa meegaat naar Brazilië, dringt de vraag zich toch op: moet Del Bosque zijn speelstijl niet aanpassen?

Javier Matallanas van sportkrant AS volgt de nationale ploeg al jaren: "Dat is inderdaad een discussiepunt, temeer daar de finale van de Champions League gespeeld werd door twee ploegen die geen tiqui-taca spelen, maar countervoetbal. Real Madrid kan wel op balbezit spelen, maar het blijft een counterploeg. En Atlético speelt altijd vanuit de omschakeling."

"Moet Spanje daarom zijn speelstijl aanpassen? Ik denk van niet en ik denk dat Del Bosque ook niets gaat veranderen in Brazilië. Hij gaat zonder spits of met een valse nummer 9 spelen. Wat we nu wél hebben, is meer variatie. Als we een goal tegen krijgen, dan kunnen we Costa inbrengen om meer druk te zetten."

Onze partners