Javier Tebas, voorzitter van de Spaanse Liga, liet de voorbije weken meermaals blijken dat hij hoopt dat de wedstrijden weer kunnen hervatten op vrijdag 12 juni, met de derby tussen Sevilla en Betis. De finale beslissing hierover ligt in handen van de Spaanse (gezondheids)autoriteiten, zo klonk het steeds. Die zetten nu dus het licht op groen, vanaf 8 juni. Het besluit geldt voor de eerste en tweede klasse.

De voetbalclubs uit de Spaanse Liga mogen vanaf vorige maandag de groepstrainingen hervatten. Wel nog in afgeslankte vorm met maximaal tien spelers bij elkaar.

FC Barcelona voert na 27 speeldagen het klassement aan met twee punten voorsprong op Real Madrid. Wegens de coronacrisis liggen de wedstrijden sinds midden maart stil.

Javier Tebas, voorzitter van de Spaanse Liga, liet de voorbije weken meermaals blijken dat hij hoopt dat de wedstrijden weer kunnen hervatten op vrijdag 12 juni, met de derby tussen Sevilla en Betis. De finale beslissing hierover ligt in handen van de Spaanse (gezondheids)autoriteiten, zo klonk het steeds. Die zetten nu dus het licht op groen, vanaf 8 juni. Het besluit geldt voor de eerste en tweede klasse. De voetbalclubs uit de Spaanse Liga mogen vanaf vorige maandag de groepstrainingen hervatten. Wel nog in afgeslankte vorm met maximaal tien spelers bij elkaar. FC Barcelona voert na 27 speeldagen het klassement aan met twee punten voorsprong op Real Madrid. Wegens de coronacrisis liggen de wedstrijden sinds midden maart stil.