Het team van bondscoach Vicente del Bosque speelde zich afgelopen vrijdag in Praag met 1.088 passes naar 0-2-winst bij Tsjechië. Niet eerder in de kwalificatiecampagne voor het EK van 2012 in Polen en Oekraïne registreerde een landenploeg zoveel combinaties. Dat berekende althans OptaSports.

Voor Spanje betekende de zege ook de 21e opeenvolgende kwalificatiewinst. Geen enkel ander land in het wereldvoetbal van nu heeft een dergelijk lange actieve reeks op zijn naam.

Achter de Zuid-Europeanen volgt de Nederlandse nationale ploeg met zeventien opeenvolgende overwinningen in kwalificatieverband (EK of WK). (FV)

Het team van bondscoach Vicente del Bosque speelde zich afgelopen vrijdag in Praag met 1.088 passes naar 0-2-winst bij Tsjechië. Niet eerder in de kwalificatiecampagne voor het EK van 2012 in Polen en Oekraïne registreerde een landenploeg zoveel combinaties. Dat berekende althans OptaSports. Voor Spanje betekende de zege ook de 21e opeenvolgende kwalificatiewinst. Geen enkel ander land in het wereldvoetbal van nu heeft een dergelijk lange actieve reeks op zijn naam. Achter de Zuid-Europeanen volgt de Nederlandse nationale ploeg met zeventien opeenvolgende overwinningen in kwalificatieverband (EK of WK). (FV)