De Oude Dame kroonde zich voor de tweede opeenvolgende keer tot Italiaans kampioen. Dat mocht coach Antonio Conte aan de lijve ondervinden. In de kleedkamer werd de ex-international halfnaakt op een ijskoud bad getrakteerd door zijn spelers.

Conte mag vooral de Chileense middenvelder Arturo Vidal bedanken in de laatste rechte lijn richting 29e Scudetto. Hij schonk met zijn tiende treffer van het seizoen de overwinning én de titel aan Juventus. In de laatste vier wedstrijden wist de middenvelder vijf keer het net te vinden. Bovendien waren de vijf treffers telkens goed voor de drie punten.

Al wie Juve een warm hart toedraagt, beschouwt de titel als de 31e in de clubgeschiedenis. Maar door het Calciopolischandaal werdenj twee titels (2005,2006) geschrapt. Enige smet op de titelwedstrijd tegen Palermo was de rode kaart voor het Franse talent Paul Pogba. De 20-jarige middenvelder werd tien minuten voor affluiten het veld uitgestuurd nadat hij tegenstander Salvatore Aronica in het gezicht spuwde.

Besmeurd imago

Die rode kaart is het minste van Conte's zorgen. Door die tweede opeenvolgende titel hoopt de 43-jarige trainer zijn besmeurd imago van zich af te schudden. Vorig seizoen werd hij nog tien maanden geschorst - later gereduceerd naar vier effectieve maanden - voor zijn vermeend aandeel in het omkoopschandaal rond Siena, waar hij in 2010 trainer was.

Dat het uitgerekend tegen Palermo is dat Conte zijn gram haalt, maakt het des te mooier. Het is tegen diezelfde ploeg waar hij in december vorig jaar opnieuw aantrad na zijn schorsing.

Nu de titel een feit is, blijft de vraag hoe zit het met de toekomst van Conte. Zelf heeft hij er geen probleem mee om bij Juventus te blijven. "Ik ben waar ik hoor te zijn", weet hij. "Dus is het logisch dat het bestuur en ik nog eens samenzitten om de toekomst te bespreken".

Niet alleen als coach, maar ook als speler heeft Conte een succesvol verleden bij de Turijnse club. Hij won er vijfmaal de titel en één keer de Champions League, in 1996. (ML)

Bekijk hier de duik van Conte in het ijsbad:

De Oude Dame kroonde zich voor de tweede opeenvolgende keer tot Italiaans kampioen. Dat mocht coach Antonio Conte aan de lijve ondervinden. In de kleedkamer werd de ex-international halfnaakt op een ijskoud bad getrakteerd door zijn spelers.Conte mag vooral de Chileense middenvelder Arturo Vidal bedanken in de laatste rechte lijn richting 29e Scudetto. Hij schonk met zijn tiende treffer van het seizoen de overwinning én de titel aan Juventus. In de laatste vier wedstrijden wist de middenvelder vijf keer het net te vinden. Bovendien waren de vijf treffers telkens goed voor de drie punten. Al wie Juve een warm hart toedraagt, beschouwt de titel als de 31e in de clubgeschiedenis. Maar door het Calciopolischandaal werdenj twee titels (2005,2006) geschrapt. Enige smet op de titelwedstrijd tegen Palermo was de rode kaart voor het Franse talent Paul Pogba. De 20-jarige middenvelder werd tien minuten voor affluiten het veld uitgestuurd nadat hij tegenstander Salvatore Aronica in het gezicht spuwde.Besmeurd imagoDie rode kaart is het minste van Conte's zorgen. Door die tweede opeenvolgende titel hoopt de 43-jarige trainer zijn besmeurd imago van zich af te schudden. Vorig seizoen werd hij nog tien maanden geschorst - later gereduceerd naar vier effectieve maanden - voor zijn vermeend aandeel in het omkoopschandaal rond Siena, waar hij in 2010 trainer was.Dat het uitgerekend tegen Palermo is dat Conte zijn gram haalt, maakt het des te mooier. Het is tegen diezelfde ploeg waar hij in december vorig jaar opnieuw aantrad na zijn schorsing. Nu de titel een feit is, blijft de vraag hoe zit het met de toekomst van Conte. Zelf heeft hij er geen probleem mee om bij Juventus te blijven. "Ik ben waar ik hoor te zijn", weet hij. "Dus is het logisch dat het bestuur en ik nog eens samenzitten om de toekomst te bespreken".Niet alleen als coach, maar ook als speler heeft Conte een succesvol verleden bij de Turijnse club. Hij won er vijfmaal de titel en één keer de Champions League, in 1996. (ML) Bekijk hier de duik van Conte in het ijsbad: