Turkije-Duitsland kan voor de Duitse international een emotionele interland worden. Zijn aantreden is echter onzeker door een blessure. Vrijdag neemt de Mannschaft van bondscoach Joachim Löw, dat zich al plaatste voor het EK van volgend jaar in Oekraïne en Polen, het in Istanbul op tegen Turkije. Het team van de Nederlander Guus Hiddink bezet de tweede plaats, maar weet dat ook onze Rode Duivels nog azen op die barrageplek.

Uitgefloten

Vooral voor Mesut Özil wordt het een bijzondere ontmoeting. Exact een jaar geleden werd de 22-jarige aanvallende middenvelder van Real Madrid, bij de 3-0-zege in Berlijn, constant uitgefloten door de Turkse fans. Özil is namelijk een kind van de derde generatie Turkse Duitsers, maar koos al op jonge leeftijd voor de Duitse nationale jeugdelftallen.

"Ik geloof dat de Turken toch wel fier op me mogen zijn", vertelde de 27-voudige international in Kicker. "Want ik slaagde erin om een basisplaats te veroveren bij een Europese topclub." "Veel mensen accepteerden ondertussen al dat ik voor Duitsland koos. Ik doe mijn best om een voorbeeld te zijn voor iedereen. Twee maanden geleden was ik nog op vakantie in Turkije. Het is een mooi land, met een superklimaat en heel vriendelijke mensen."

Blessure

Toch is het nog twijfelachtig of Löw een beroep kan doen op Özil, die last heeft aan de achillespees. Özil alsook Miroslav Klose (knie) en Mario Gomez (adductoren) trainden woensdag alvast niet mee.

Löw ontkent ook met klem dat Özil gevraagd zou hebben hem niet op te stellen voor de match, omdat Turkije het land van oorsprong is van zijn ouders. "Hij wou en wil tegen elke prijs spelen". (FV/KVDA/Belga)

Turkije-Duitsland kan voor de Duitse international een emotionele interland worden. Zijn aantreden is echter onzeker door een blessure. Vrijdag neemt de Mannschaft van bondscoach Joachim Löw, dat zich al plaatste voor het EK van volgend jaar in Oekraïne en Polen, het in Istanbul op tegen Turkije. Het team van de Nederlander Guus Hiddink bezet de tweede plaats, maar weet dat ook onze Rode Duivels nog azen op die barrageplek. Uitgefloten Vooral voor Mesut Özil wordt het een bijzondere ontmoeting. Exact een jaar geleden werd de 22-jarige aanvallende middenvelder van Real Madrid, bij de 3-0-zege in Berlijn, constant uitgefloten door de Turkse fans. Özil is namelijk een kind van de derde generatie Turkse Duitsers, maar koos al op jonge leeftijd voor de Duitse nationale jeugdelftallen. "Ik geloof dat de Turken toch wel fier op me mogen zijn", vertelde de 27-voudige international in Kicker. "Want ik slaagde erin om een basisplaats te veroveren bij een Europese topclub." "Veel mensen accepteerden ondertussen al dat ik voor Duitsland koos. Ik doe mijn best om een voorbeeld te zijn voor iedereen. Twee maanden geleden was ik nog op vakantie in Turkije. Het is een mooi land, met een superklimaat en heel vriendelijke mensen." Blessure Toch is het nog twijfelachtig of Löw een beroep kan doen op Özil, die last heeft aan de achillespees. Özil alsook Miroslav Klose (knie) en Mario Gomez (adductoren) trainden woensdag alvast niet mee. Löw ontkent ook met klem dat Özil gevraagd zou hebben hem niet op te stellen voor de match, omdat Turkije het land van oorsprong is van zijn ouders. "Hij wou en wil tegen elke prijs spelen". (FV/KVDA/Belga)