Top vijf van speeldag 1: 1. Aloys Nong (Standard) : betrokken in de drie goals: eerste werkte de Kameroener af via Pieroni en twee keer de paal, daarna lokte hij de strafschop uit en bij goal nummer drie reageerde Nong opportunistisch op een blunder van Seck.

2. Zlatan Ljubijankic (AA Gent) : startte sterk en vormde een belangrijke schakel naar voor, ook na de rode kaart voor Soumahoro. Amper van de bal te zetten. Helaas voor Gent scoort hij o zo moeilijk.

3. Colin Coosemans (Club Brugge) : redde een aartsmoeilijke bal, waarin hij door Coulibaly nochtans op het verkeerde been werd gezet.

4. Jelle Van Damme (Standard) : als vanouds veel werk verzettend in het Astridpark. Won bijna alle duels en lag aan de basis van de meeste dreiging bij Standard.

5. Elyaniv Barda (Racing Genk) : speelde een wedstrijd met veel ongelukkige keuzes maar kroonde zich wel tot matchwinnaar met twee inleggertjes.

Top vijf van speeldag 1: 1. Aloys Nong (Standard) : betrokken in de drie goals: eerste werkte de Kameroener af via Pieroni en twee keer de paal, daarna lokte hij de strafschop uit en bij goal nummer drie reageerde Nong opportunistisch op een blunder van Seck. 2. Zlatan Ljubijankic (AA Gent) : startte sterk en vormde een belangrijke schakel naar voor, ook na de rode kaart voor Soumahoro. Amper van de bal te zetten. Helaas voor Gent scoort hij o zo moeilijk. 3. Colin Coosemans (Club Brugge) : redde een aartsmoeilijke bal, waarin hij door Coulibaly nochtans op het verkeerde been werd gezet. 4. Jelle Van Damme (Standard) : als vanouds veel werk verzettend in het Astridpark. Won bijna alle duels en lag aan de basis van de meeste dreiging bij Standard. 5. Elyaniv Barda (Racing Genk) : speelde een wedstrijd met veel ongelukkige keuzes maar kroonde zich wel tot matchwinnaar met twee inleggertjes.